Aladin Georgescu a semnat contractul pentru delegarea operatorului care se va ocupa de deşeurile solide din judeţul Mehedinţi

ImaggConsiliul Judeţean Mehedinţi a implementat proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi” , cofinanţat de Uniunea Europeană, proiect în valoare de 97.094.421 lei, prin care s-a dezvoltat sistemul de management al deşeurilor şi a fost extinsă infrastructura de management al deşeurilor în judeţul Mehedinţi.

Astăzi, 26 aprilie 2018, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare mecano-biologică din localitatea Malovăţ, judeţul Mehedinţi, pe o perioadă de zece ani, concesionarul fiind operatorul unic S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L.

Din partea concesionarului, la semnarea contractului au participat domnul David Alexander Zeininger, în calitate de administrator al S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L., domnul director adjunct, Ionel Ploaie şi directorul Punctului de Lucru din Drobeta Turnu Severin, domnul Mirel Damian.

Evenimentul a fost urmat de o vizită a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, operatorului, constructorului şi reprezentanţilor mass-media la Staţiile de sortare şi de tratare mecano-biologice din localitatea Malovăţ, în vederea predării amplasamentului concesionarului.

ImagggÎn urma semnării contractului de concesiune, operatorul va face toate demersurile pentru a primi toate deşeurile de la operatorii din judeţ, le va selecta şi prelucra şi trata în vederea reducerii şi valorificării lor. Deşeurile rezultate în urma acestui proces vor fi transportate la Depozitul Ecologic Izvoru Bârzii, fie la Depozitul de Cenuşă al RAAN, în vederea ecologizării zonei respective. Totodată, SC. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. va desfăşura activitatea de transport al deşeurilor rezultate de la Instalaţiile de deşeuri pe care le operează la depozit.

Prin încheierea acestui contract, Consiliul Judeţean Mehedinţi are în vedere colectarea selectivă a deşeurilor şi reducerea lor, protecţia şi conservarea mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei, respectarea cerinţelor din legislaţia privind protecţia mediului referitoare la salubrizarea localităţilor.

„Prin împlementarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Mehedinţi”, la nivelul Consiliului Judeţean Mehedinţi, am urmărit, în primul rând, să se realizeze o colectare selectivă a deşeurilor şi mai departe, o reciclare a acestora, astfel încât, ceea ce ajunge la groapa de gunoi să fie doar acea cantitate mica de reziduuri. Am fost astăzi, la Malovăţ, acolo unde s-a construit o staţie de sortare şi o staţie de tratare mecano-biologică. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12 milioane de euro, a fost recepţionată de noi, anul trecut, iar astăzi, am ajuns la momentul în care, după organizarea licitaţiei, am semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a acestor staţii, concesionarul fiind operatorul S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L. Conform cererii de finanţare şi a contractului de finanţare, pe Programul Operațional Sectorial – Mediu, etapa a doua presupune organizarea de licitaţii pentru operarea celor cinci zone de colectare: Drobeta Turnu Severin, Orşova, Baia de Aramă, Strehaia şi Vânju Mare. Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Mehedinţi se va ocupa de organizarea procedurii de achiziţie, până la sfârşitul lunii mai, iar după ce vor fi selectaţi operatorii pe aceste staţii de transfer, totul va deveni functional, iar obiectivele acestui sistem de management integrat al deşeurilor solide vor fi atinse”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *