2893 de copii de la 13 unități de învățământ din Drobeta Turnu Severin au beneficiat de consultații oftalmologice gratuite

copii_consultatiiS-a finalizat proiectul propus alături de consilierii liberali ca în anul școlar 2018-2019 copiii din clasele 0-4 din școlile din Drobeta Turnu Severin sa beneficieze de consultații oftalmologice gratuite .

Proiectul a fost implementat cu succes, fiind beneficiari de consultații oftalmologice 2893 de copii de la 13 unități de învățământ: Școala gimnazială nr.6, nr.7, nr.14, nr.15, Școala gimnazială Petre Sergescu, Școala Alice Voinescu, Colegiul Național Ștefan Odobleja, Școala Gimnazială nr.3, Dimitrie Grecescu, Constantin Negreanu, Liceul I. Șt. Paulian, Școala nr.5 și Școala specială Constantin Pufan.

Toate aceste consultații oftalmologice s-au efectuat de un medic specialist oftalmolog la clasă la fiecare unitate de învățământ în parte.

„Din cei 2893 de copii care au beneficiat de consultații privind acuitatea vizuală, s-au depistat 240 de copii cu deficiențe privind vederea la distanță, copii care au nevoie de investigații suplimentare însoțiți de părinți. Trebuie menționat faptul că cei 240 de copii au fost depistați pentru prima dată cu probleme de vedere la distanță, probleme de care părinții acestor micuți nu știau și astfel se pot remedia prin investigații suplimentare. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect: personalului Direcției de Asistență Socială, specialiștilor oftalmologi implicați, precum și părinților care și-au dat acordul ca micuții lor să beneficieze de acest consult. Acest proiect va continua și în anul școlar 2019-2020 fiind alocați banii necesari în bugetul local”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *