120.000 de lei din bugetul Primăriei au fost alocați Spitalului CFR din Drobeta Turnu Severin

Stela_Firu_Daniel_CirjanDaniel Cîrjan, viceprimar liberal al municipiului Drobeta Turnu Severin, a depus, alături de consilierii locali liberali, un amendament la bugetul pe anul 2019 al municipiului Drobeta Turnu Severin prin care s-a alocat suma de 120.000 de lei către Spitalul C.F.R. în vederea dotării cu aparatură nouă a compartimentului de recuperare, medicină fizică și balneologie.

“Aici sunt tratați anual peste 1000 de persoane și sunt peste 550 de internări anuale iar gama de boli tratate în cadrul acestui compartiment este foarte diversă, începând cu grupul afecțiunilor osteoarticulare degenerative, afecțiuni sechelare postraumatice, afecțiuni reumatismale inflamatorii, continuând cu boli neurologice, adică bolnavi protezați osteoarticular și bolnavi cu afecțiuni cronice rematismale. Până anul acesta, municipalitatea nu a investit nimic în sprijinirea sistemului sanitar din Drobeta Turnu Severin, anul acesta fiind primul în care se alocă sume importante de bani din bugetul local pentru sănătate”, a declarat Daniel Cîrjan.

Managerul Spitalului CFR, dr. Firu Stela : „Mulțumesc consilierilor locali ai Partidului Național Liberal pentru această inițiativă, precum și Consiliului local în ansamblu pentru că au votat alocarea acestei sume de bani în vederea îmbunătățirii condițiilor optime de tratament din cadrul compartimentului de recuperare, medicină fizică și balneologie”, a declarat dr. Stela Firu, managerul Spitalului CFR.

Astfel, având în vedere că aparatura actuală este învechită, costurile de întreținere fiind ridicate din cauza defecțiunilor frecvente, vor fi achiziționate următoarele aparate noi, moderne: combină electroterapie, aparat magnetodiaflux și baie galvanică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *