Vizita directorului general al CNAIR, Narcis Neaga, în judeţul Mehedinţi

Narcis_Neaga_Aladin_GeorgescuDirectorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga a efectuat marţi, 26 iunie 2018, o vizită de lucru, în judeţul Mehedinţi, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Aladin Georgescu, stabilind ca în perioada următoare să se efectueze lucrări de întreţinere pe mai multe tronsoane ale DN 57, DN 67 şi DN 56.

Vizita directorului general al CNAIR, însoţit de directorii adjuncţi şi directorii regionali de la Timişoara şi Craiova, de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu şi prefectul judeţului, Nicolae Drăghiea,  a început marţi dimineaţa, pe DN57, drumul care traversează cea mai importantă zonă turistică din judeţul Mehedinţi, Clisura Dunării. Aici, oficialii au convenit să se facă lucrări de refacere a covorului asfaltic pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri, între municipiul Orşova şi biserica din centrul comunei Eşelniţa.

Totodată, la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, directorul general al CNAIR a promis că vor demara procedurile de asigurare a iluminatului public în zona podului de la statuia lui Decebal, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mehedinţi.

Vizita de lucru a continuat pe DN 67, pe Dealul Colibaşi, unde de asemenea se vor face lucrări de întreţinere lunile următoare.

„Prima concluzie este că trebuie să intervenim cât mai rapid. Am făcut acum un plan şi ca şi dincolo, la Eşelniţa, am stabilit ca în luna septembrie să se finalizeze lucrările de intervenţie. Se vor face în ambele locuri lucrări de întreţinere, covoare asfaltice şi marcaje, care să îmbunătăţească siguranţa traficului şi confortul participanţilor la trafic.”, a declarat directorul general al CNAIR, Narcis Neaga.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu a punctat aici, importanţa lucrărilor de consolidare care s-au efectuat, pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort pentru participanţii la trafic.

„Pe Dealul Colibaşi, cu ceva timp în urmă s-a finalizat o lucrare deosebit de importantă pentru că timp de 20 de ani, în această zonă s-a circulat cu probleme, întrucât erau alunecări de teren. Am convenit astăzi că mai trebuie făcute lucrări de la Dealul Colibaşi, şi către Drobeta Turnu Severin, şi către judeţul Gorj şi avem garanţia că în perioada următoare, până la sfârşitul acestui an, astfel de lucrări vor fi efectuate.”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Vizita de lucru a continuat pe DN6, la Şimian, acolo unde oficialii CNAIR au arătat că până în luna octombrie, sensul giratoriu va fi construit definitiv. De asemenea, în urma discuţiilor purtate de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, prefectul Nicolae Drăghiea şi reprezentanţii CNAIR, s-a stabilit ca pe centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin să se amenajeze două sensuri giratorii la intersecţiile unde se produc în prezent, cele mai multe accidente rutiere.

Ultima parte a programului de lucru a vizat DN 56 (B şi C), care traversează judeţul de la Hinova până la limita cu judeţul Dolj. Oficialii s-au oprit la Primăria Salcia unde au purtat discuţii legate de trafic şi întreţinerea arterei naţionale cu primarii comunelor Salcia, Gârla Mare, Pristol şi Vrata.

Oana Buzatu,
Compartimentul pentru Relaţia cu Mass – Media CJ Mehedinţi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *