Virgil Popescu, presedintele PNL Mehedinti: „Vom demonstra, in primul rand severinenilor, ca PNL Mehedinti este un partid care se va tine de cuvant”

Virgil_Popescu2Reporter: Domnule Virgil Popescu, cum apreciaţi câştigarea funcţiei de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin pentru Daniel Cîrjan? Credeţi că a fost un succes politic al PNL Mehedinţi?

Virgil Popescu: Faptul că Daniel Cîrjan a fost ales viceprimar este un lucru normal ţinând cont de rezultatul votului exprimat de severineni la alegerile din 5 iunie, unde votul severinenilor a fost împărţit între PSD şi PNL la o diferenţă foarte mică atât pentru funcţia de primar, dar şi pentru lista de consilieri locali. PNL Mehedinţi şi-a atins astfel unul din obiectivele politice. Dacă nu a reuşit să obţină funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, PNL Mehedinţi a câştigat funcţia de viceprimar.

Reporter: De ce s-a optat pentru Daniel Cîrjan?

Virgil Popescu: Daniel Cîrjan era normal să fie viceprimar datorită faptului că a fost nominalizat ca şi candidat pentru obţinerea funcţiei de viceprimar în ipoteza în care nu câştiga funcţia de primar.

Reporter: De ce nu aţi dorit dvs funcţia de viceprimar?

Virgil Popescu: Am spus-o de la început că obiectivul meu este ajungerea în Parlamentul României şi nu avea rost să fiu ales viceprimar pentru câteva luni, iar apoi să îmi dau demisia. Sunt alături de Daniel Cîrjan şi de severineni, iar faptul că am optat să rămân consilier municipal severinean înseamnă că vreau să fiu alături de severineni şi să încerc până la alegerile parlamentare să rezolv problema încălzirii orsşului.

Reporter: Cum s-a ajuns la înţelegerea cu dl. Cornel Folescu pentru împărţirea celor două funcţii de viceprimari?

Virgil Popescu: Nu a fost nicio înţelegere cu domnul Cornel Folescu. Am avut discuţii cu PSD, cu UNPR şi cu PMP. În urma discuţiilor a ieşit această formulă de viceprimari, respectiv Daniel Cîrjan şi Cornel Folescu.

Reporter: În acest moment există o majoritate în Consilul Local Drobeta Turnu Severin din care PNL face parte. Cum credeţi că va colabora această majoritate cu primarul Marius Screciu?

Virgil Popescu: Vreau să le spun severinenilor că tot ce am promis în campania electorală vom pune în practică. Cea mai importantă problemă este încălzirea oraşului şi, cum eu am dubii referitoare la faptul că firma care a câştigat licitaţia pentru realizarea termocentralei pe gaz a oraşului va reuşi să o aducă în stare de funcţionare până la 1 noiembrie, căutăm o soluţie alternativă şi repornirea Termocentralei Halânga este o opţiune pe care o iau în calcul. Am găsit înţelegere la ministrul Energiei, domnul Victor Grigorescu, cat şi la lichidatorul juridic al RAAN, domnul Remus Borza, şi cred că împreună cu primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, vom reuşi să asigurăm căldura în această iarnă în Drobeta Turnu Severin. Aici nu mai e vorba de partide politice, ci este vorba de interesul major al severinenilor. Tocmai de aceea cred că numai noi, PNL şi PSD, putem rezolva această problemă.

Reporter: Să înţeleg că aceasta este prioritatea imediată. Ce priorităţi mai are PNL Mehedinţi la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin?

Virgil Popescu: Alături de rezolvarea problemei agentului termic în această iarnă, evident că în anul 2017 trebuie să ne implicăm pentru crearea Parcului Industrial în Drobeta Turnu Severin pentru a crea locuri de muncă şi a pentru a atrage investitori care să creeze locuri de muncă. Acestea vor fi obiectivele majore pe termen scurt.

Reporter: Există posibilitatea ca proiectele din programul electoral al PNL să fie puse în aplicare la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin ţinând seamnă de faptul că, cel puţin la prima vedere, nu pare o relaţie apropiată între majoritatea din CL, cei doi viceprimari şi primarul Marius Screciu?

Virgil Popescu: Eu cred că s-a depăşit momentul disputei politice. Acum trebuie să primeze interesul severinenilor, iar dacă o majoritate votează anumite proiecte, Executivul Primăriei este obligat să le pună în practică. Noi vom lua în considerare şi proiectele primarului Marius Screciu puse în dezbatere, iar dacă acestea sunt în interesul severinenilor, le vom aproba.

Reporter: Cum comentaţi fuziunea dintre PMP şi UNPR, raportat la faptul că există 6 consilieri locali ai UNPR şi 2 ai PMP în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin?

Virgil Popescu: Noi aşteptăm să vedem ce va ieşi în urma acestei fuziuni, cine va fi nominalizat drept preşedinte al noului PMP Mehedinţi. Sunt foarte curios să văd poziţia domnului Constantin Gherghe, preşedintele UNPR Mehedinţi, care, din câte ştiu eu, are o înţelegere cu PSD Mehedinţi pentru ocuparea primei poziţii pe lista de deputaţi a acestui partid. De asemenea este de văzut dacă va denunţa acest protocol de fuziune sau va deţine o funcţie de conducere în PMP Mehedinţi. În ceea ce priveşte o majoritate de două treimi în Consiliul Local Drobeta Turnu Severin ce ar putea fi creată de PNL şi PMP pot să vă spun că este de luat în calcul şi nu este imposibil de realizat, însă PNL îşi păstrează toate obligaţiile asumate înainte de crearea acestei majorităţi.

Reporter: Ce scor şi-a propus PNL Mehedinţi să obţină la alegerile parlamentare?

Virgil Popescu: PNL Mehedinţi şi-a propus să obţină un scor de peste 35% din voturile mehedinţenilor la alegerile parlamentare din toamna acestui an, mai bun decât la locale, şi va demonstra, în primul rând severinenilor, că este un partid care se va ţine de cuvânt. În ceea ce mă priveşte, voi candida pentru funcţia de deputat pe lista PNL Mehedinţi pentru Camera Deputaţilor, iar colegul meu, Marius Bălu, se va regăsi pe lista pentru Senat a PNL Mehedinţi.

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *