Viceprimarul Daniel Cîrjan: “3200 de elevi severineni din învăţământul primar vor beneficia de consultaţii oftalmologice gratuite”

Daniel_Cirjan

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Daniel Cîrjan, preşedintele liberalilor severineni, a iniţiat un proiect prin care elevii de clasele I-IV din municipiul Drobeta Turnu Severin vor beneficia de consultaţii oftalmologice gratuite în anul şcolar 2018-2019. De acest proiect ar urma să beneficieze 3200 de elevi din învăţământul primar severinean.

Daniel Cîrjan a declarat că acest proiect a fost iniţiat împreună cu Maga Dumitrescu, asistent medical şi consilier local din partea PNL Mehedinţi. “Proiectul a plecat de la faptul că un copil poate avea probleme la ochi, dar nu sunt suficient de maturi să explice acest lucru, iar părinţii prinşi în problemele lor de zi cu zi de multe ori ignoră, iar când aceste probleme vor fi descoperite, poate fi prea târziu. La nivelul municipiului, 3200 de elevi severineani din învăţământul primar vor beneficia de consultaţii oftalmologice gratuite”, a declarat Daniel Cîrjan.

Acesta a mai spus că aceste consultaţii ar urma să se desfăşoare în cadrul cabinetelor medicale şcolare, prin contractarea de personal de specialitate, care va face aceste consultaţii. Fiecărui elev i se va face o fişă care va fi înmânată ulterior părinţilor prin intermediul învăţătorilor.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *