Veste foarte bună! Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparatură de 6,4 milioane euro

Spital_Jud_DTSProiectul prin care Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de 6,4 milioane euro a fost admis pentru finanțare cu fonduri europene. Confirmarea a venit de la Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

„Este o veste foarte bună întrucât, prin implementarea proiectului, crește semnificativ capacitatea unității medicale de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS – CoV – 2.
Imediat ce se va semna contractul, vor demara și procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect.
Între achiziții se află și o ambulanța de ultimă generație, destinată transportului pacienților între secțiile externe și unitatea principală.
Totodată, se vor achiziționa patru aparate ecograf, un tomograf, 10 paturi ATI, un electrocardiograf, un  aparat de anestezie de înaltă performanță și alte echipamente care vor îmbunătăți condițiile de diagnosticare, tratament în Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin.
Felicit echipa de implementare a proiectului și îi asigur de tot sprijinul pe parcursul derulării! Sănătate multă tuturor!”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *