VESTE BUNĂ! Primăria Drobeta Turnu Severin va investi în extinderea alimentării cu gaze în tot orașul

Marius_Screciu_primar_Drobeta_T_SeverinPrimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, spune că la p0rima ședință de Consiliu Local, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, va propune un proiect de hotărâre prin care Primăria să investească în finanțarea extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale, în întreg municipiul Drobeta Turnu Severin.

Această decizie a fost luată după ce legislația a fost modificată și, prin Ordinul ANRE nr. 37/2019 și OUG nr. 57/2019, se permite unităților administrativ-teritoriale să finanțeze lucrările, pentru a devansa termenele de execuție.

„Vom aduce rețeaua de alimentare cu gaze, până la limita de proprietate, pe cheltuiala municipalității, scutind severinenii de foarte multe cheltuieli pe care ar fi fost nevoiți să le suporte.

În această decizie m-am consultat, în ultimele luni, cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari din municipiu și cu severinenii, decizia unanimă fiind că cea mai bună soluție este renunțarea la contractele cu Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) și astfel fiecare severinean să-și poată administra propriul consum și confort casnic.

Valoarea estimată ce ar trebui investită pentru a dezvolta rețeaua de distribuție gaze naturale pe raza municipiului este de 7.413.402 euro, fonduri pe care municipalitatea le va contracta printr-un împrumut.

Ulterior, vom recupera eșalonat sumele investite, de la concesionarul serviciului de distribuție a gazelor naturale, respectiv SC Mehedinți Gaz SA.

Preconizăm ca, astfel, în maximum doi ani să terminăm extinderea rețelei de gaze în tot municipiul și astfel să sporim gradul de confort al orașului și să sprijinim dezvoltarea economică accelerată”, a declarat Marius Screciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *