Situație inedită în comuna Malovăț: conducerea Primăriei este lovită de coronavirus, iar instituția este condusă de secretar

Primaria_MalovatÎn comuna Malovăț din județul Mehedinți există o situație inedită datorită coronavirus. Practic, în acest moment, conducerea Primăriei comunei Malovăț este condusă de către secretarul instituției. Primarul Ion Michescu a fost confirmat cu Covid-19 și se află internat la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, din data de vineri, în vreme ce viceprimarul, Angelu Paleacu, este în izolare. În aceste condiții, secretarul Primăriei este cel care conduce instituția și semnează toate documentele.

Un cetățean al comunei Malovăț, Gheorghe Băzăvan, ne-a semnalat faptul că în aceste condiții în comună există o teamă și o nesiguranță în ceea ce privește răspândirea coronavirus, dar și faptul că, datorită situației create, nu există la nivelul Primărie o autoritate care să-i liniștească. Gheorghe Băzăvan spune că astăzi, 22 iulie a.c., a avut loc o ședință de Consiliu Local, în care, datorită situației create, se impunea ales un viceprimar.

Cu toate acestea, doctorița comunei Emilia Stănciulescu, care este consilier local și face parte din Comisia locală pentru Situații de Urgență, nu a venit cu propunerea ca pe ordinea de zi să fie trecut un punct pentru alegerea unui nou viceprimar, care să conducă Primăria și să ia măsurile care se impun, în special în lupta cu coronavirus în comună. În aceste condiții, Gheroghe Băzăvan solicită implicarea prefectului județului Mehedinți pentru a fi soluționată situația creată la nivelul conducerii Primăriei Malovăț, pentru a nu crea haos în localitate.

Micea Popescu    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *