Și mațele de la porc unde se aruncă?

Containere
Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin a început să implementeze un sistem modern, civilizat, european, de colectoare selectivă a deșeurilor. Astfel, au fost montate noile containere de colectare selectivă a deșurilor.

Numai că, la doar câteva zile de la instalarea acestor containere, au apărut în media on-line imagini cu gunoiul aruncat lângă aceste containere abia instalate.

Am văzut în acest spațiu virtual reacția vehementă,  justificată, de dezaprobare a unui astfel de gest atât din partea unor colegi de breaslă, dar și unor cetățeni ai municipiului.

Ei au perfectă dreptate când spun că aici este vorba de educație, de civilizație, de faptul că unii dintre noi, și nu sunt puțini, trebuie să învețe acest timp de comportant și de atitudine în societate, într-o comunitate de oameni.

Este foarte greu să evaluezi modul în care acești oameni se vor schimba, la fel de mult cu este greu să evaluezi cum se vor adapta la noile noile containere instalate de Primăria severineană.

Și pentru că vorbim de civilzație și de educație…

Am văzut cetățeni ai municipiului Drobeta Turnu Severin care pârleau și tranșau porcul în spatele blocului, aidoma celor care locuiesc la țară, iar apoi am simțit mirosul acela specific, pestilențial, al intestinelor și al altor organe aruncate la container, ca orice gunoi menajer.

Am văzut frecvent, probabil și mulți dintre dvs, în Severinul anului 2019 căruțe cu cai care tranzitează nestingheriți orașul pe anumite artere destul de importante și de populate, utilaje precum cele din satele județului.

Și de ce ne-am mai mira că unii cetățeni aruncă gunoiul lângă noile containere de colectare selectivă a deșeurilor!?

„Este un lucru bun că s-au instalat aceste pubele, dar nu știu cât vor ține. Până acum, nu am colectat niciodată gunoiul selectiv, ne trebuie pungi mai multe și, automat, mai mulți bani. Și acum, tot așa le arunc, fără să le selectez.” spune o vârstnică din Severin, citată de publicația Ziarul de Mehedinți.

Cred că aceasta frază spune totul sau este una fără comentarii…

Mircea Popescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *