Senatorul Liviu Mazilu despre soluțiile PSD pentru o viață normală și scăderea interdicțiilor: „Testarea periodică, testarea rapidă, extinderea testării gratuite”

Liviu_Mazilu_PSDSenatorul Liviu Mazilu despre soluțiile PSD pentru o viață normală și scăderea interdicțiilor: Testarea periodică, testarea rapidă, extinderea testării gratuite

Senatorul PSD de Mehedinți, Liviu Mazilu, a explicat care sunt soluțiile PSD pentru situația generată de Covid-19, astfel încât să se poată vorbi despre o viață relativ normală a cetățenilor și o reluare normală a activităților economice și sociale, cât și scăderea nivelului de interdicții.

O primă măsură în opinia senatorului mehedințean ar fi redeschidere inteligentă, prin care se propune posibilitatea organizării spectacolelor și deschiderii restaurantelor pentru cei care prezintă un test rapid negativ realizat în aceeași zi. „Acest model este deja implementat în Germania sau în Spania”, precizează Liviu Mazilu.

O altă măsură ar fi testarea, care poate fi periodică, rapidă și gratuită.

„Testarea periodică de grup în școli, pe lângă testarea obligatorie în cazul apariției cazurilor pozitive (se testează doar un eșantion din fiecare clasă/școală. Dacă testul dintr-un grup e pozitiv, atunci se testează toți membrii grupului).
Deducerea din impozitul datorat de angajator a costurilor pentru testarea rapidă efectuată propriilor angajați.
Testarea periodică obligatorie, cu teste rapide, în grupurile cu risc mare de răspândire a virusului (angajați magazine, funcționarii de la ghișee, casierii etc.)
Folosirea tuturor resurselor medicale pentru extinderea testării gratuite a persoanelor asigurate: medicii de familie, farmaciștii, clinici acreditate – totul pe bază de decontare”, spune Liviu Mazilu, senator PSD de Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *