Selfie cu omul preistoric de la Schela Cladovei

SelfieSchela Cladovei din judeţul Mehedinţi este cea mai veche aşezare stabilă din Europa, cu o vechime de circa 9000 de ani. În cadrul proiectului cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, “Selfie cu omul preistoric de la Schela Cladovei”, implementat de Muzeul Regiunii Porţilor de Fier în parteneriat cu Primăria Drobeta Turnu Severin şi Şcoala Gimnazială Nr. 5 de la Schela Cladovei, campania de “redescoperire” a omului preistoric de la Schela Cladovei continuă.

“Mesageri” ai oamenilor preistorici de la Schela Cladovei, de fapt manechine cu măşti personalizate şi vestimentaţie specifică, unelte şi arme preistorice, care sugerează aspecte din viaţa mezolitică de la Schela Cladovei, au fost expuşi în diferite medii culturale (Colegiul Naţional Traian, Şcoala Gimnazială Nr. 5 de la Schela Cladovei, Şcoala Gimnazială Constantin Negreanu, Muzeul Hidrocentralei Porţile de Fier I).

Replicile expuse au avut ca sursă bunurile culturale din patrimonial Muzeului Regiunii Porţilor de Fier. Omul preistoric de la Schela Cladovei a “depăşit” graniţele judeţului Mehedinţi, ajungând şi la Craiova, unde şi-a spus povestea în cadrul Târgului de Turism “Promovăm Oltenia”, organizat de Universitatea din Craiova, în data de 17.05.2018.

Selfie1Pentru mai multe informaţii, vă invităm să vizitaţi pagina facebook “Selfie cu omul preistoric de la Schela Cladovei”, care găzduieşte fotografiile celor care doresc să-şi facă selfie cu reprezentanţii celei mai vechi aşezări stabile din Europa (vechime circa 9000 de ani), pagină în care au fost iniţiate 3 concursuri: “Cel mai votat selfie cu cele mai multe like-uri”; “Cel mai distribuit selfie”; “Cea mai «informată» fotografie”.

Câştigătorii acestor 3 concursuri vor primi ca premii, câte un catalog “Omul preistoric de la Schela Cladovei”. Acest catalog oferit ca premiu transpune pe câştigători, din lumea virtuală deosebit de facilă, în lumea clasică şi autentică a informaţiei, care oferă complexitate şi profunzime.

Fotografiile selfie pot fi trimise pe adresa: omulpreistoricschelacladovei@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *