Șansa PMP Mehedinți

PMP_MH7La ultimele alegeri locale, cele din luna iunie a anului 2016, PMP Mehedinți a obținut un scor electoral foarte bun. A fost singurul partid care, participând pentru prima oară în alegeri, a reușit să acceadă în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin cu un procent de aproape 9%, furnizând surpriza acelui scrutin. Și la nivelul județului formațiunea a obținut un rezultat bun, însă insuficient pentru a intra în Consiliul Județean.

Alegerile locale, preconizate a se desfășura în luna septembrie a acestui an, găsește PMP Mehedinți mult mai bine pregătit atât din punct de vedere organizatoric, dar și al percepției la nivelul alegătorilor. Chiar dacă după ultimele alegeri locale partidul a avut o instabilitate la nivelul conducerii, acesta fiind condus de mai mulți președinți, formațiunea a avut totuși o activitate suficient de vizibilă.

În noul context, mai cu seamă după implicarea deputatului Ion Cupă la nivelul PMP Mehedinți, un politician cu multă experiență politică și electorală, formațiunea are șanse mari să obțină un rezultat mult mai bun decât la ultimele alegeri locale, aceasta însemnând nu doar intrarea în Consiliul Local al municipiului Drobeta Turnu Severin, ci și în structura Consiliului Județean Mehedinți, obținerea unui număr mult mai mare de consilieri locali, poate și câțiva primari.

Așa cum a evoluat de la începutul acestui an, PMP Mehedinți demonstrează că are infrastructura politică necesară și determinarea de a-și atinge obiectivul electoral propus. În partid s-au înscris tot mai mulți oameni de certă valoare, care, pe de-o parte, pot fi candidați cu șanse reale, iar, pe de altă parte, pot aduce suficient de multe voturi. Și în ceea ce privește comunicarea, partidul s-a mișcat foarte bine în această primă jumătate de an, ceea arată că există un interes deosebit ca mesajul să ajungă la locuitorii județului.

Evident, perioada următoare va fi mult mai intensă, pentru că PMP Mehedinți va trebui, pentru a-și atinge ținta electorală propusă, să întărească mult mai mult partidul, să atragă membri și să-și definească o strategie politică articulată și coerentă, astfel încât propunerile și proiectele pe care le are pentru județ și municipiul Drobeta Turnu Severin să fie cunoscute cetățenilor. Din acest punct de vedere, cred că PMP Mehedinți are, în interiorul său, oameni suficient de capabili pentru a veni cu idei de dezvoltare locală.

Una peste alta, viitoarele alegeri locale sunt pentru PMP Mehedinți un examen electoral important, iar pentru acest partid scrutinul local din acest an constituie o oportunitate reală de a deveni o piesă importantă în angrenajul administrativ al județului.

La acest moment, PMP Mehedinți are atât capacitatea cât și resursa umană internă pentru a valorifica această șansă și a produce surpriza alegerilor locale în județul Mehedinți, așa cum a făcut în urmă cu 4 ani în municipiul Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *