RMN performant la Spitalul Județean. Aladin Georgescu: „În curând, la Spital se va încadra un alt medic specialist care va lucra cu aparatul RMN”

Aladin_Georgescu_RMNLa Spitalul Județean din Drobeta Turnu Severin a sosit astăzi aparatul RMN achiziționat de GuGuvernul României, prin Banca Mondială. Acesta este un aparat performant și foarte util în diagnosticarea pacienților. Demersurile pentru aducerea acestui aparat au început în urmă cu doi ani.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, în subordinea căruia se află spitaluol Județean spune că a solicitat achiziționarea acestui aparat după ce a aflat de intenția Ministerului Sănătății de a achiziționa mai multe aparate RMN.

„Imediat ce am aflat despre intenția Ministerului Sănătății de a se achiziționa mai multe aparate RMN pentru spitalele județene din țară, am solicitat și noi pentru cea mai mare unitate medicală din Mehedinți care nu avea o astfel de dotare. În paralel s-a pregătit camera în care va fi montat și sper ca în câteva săptămâni să fie montat, iar la 1 noiembrie, RMN-ul să fie funcțional și util atât medicilor, cât și pacienților.
În prezent, la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin sunt patru medici care vor lucra cu acest aparat și care s-au arătat mulțumiți că au o astfel de dotare performantă. În curând, la Spital se va încadra un alt medic specialist care va lucra cu aparatul RMN.
Mulțumesc Guvernului PSD și Ministerului Sănătății pentru această achiziție care sper să fie în folosul mehedințenilor.
Pe lângă demersurile Guvernului de a asigura condiții bune pentru sănătatea oamenilor, noi, la Consiliul Județean avem deja cinci contracte de finanțare semnate pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de sănătate și suntem pregătiți să îl semnăm pe cel de-al șaselea și cel mai important, pentru unitatea principală a Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin”. a declarat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *