Revine Tănase Stîngă în politica mehedințeană?

Tanase_Stinga_Victor_PontaTănase Stângă a postat pe pagina sa de facebook o fotografie alături de fostul premier, Victor Ponta, liderul partidului Pro România, însoțită de un mesaj  prin care îndeamnă alegătorii să voteze această formațiune politică la alegerile europarlamentare din data de 26 mai.

Revine Tănase Stîngă în poplitica mehedințeană? Cel puțin așa pare să rezulte din acest mesaj.

Tănase Stîngă a mai cochetat cu politica mehedințeană în ultimii ani. La alegerile parlamentare din anul 2012 a candidat din partea PP-DD Mehedinți pentru Colegiul 1 Senat, fără a câștiga mandatul. Deși a obținut un scor bun, Tănase Stîngă nu a ajuns senator de Mehedinți dat fiind conjunctura politică și electorală cu totul specială de la acel scrutin, când USL, aflată pe val, a închis toate colegiile.

Apoi, în anul următor, pentru o scurtă perioadă de timp a cochetat cu PNL Mehedinți, partid în care nu a rămas. De atunci, Tănase Stîngă nu s-a mai implicat politic.

Tănase Stîngă este foarte cunoscut, cel puțin la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin, în primul rând ca om de afaceri, dar și prin actele de caritate pe care le-a făcut.

Cel mai impresionant gest al său rămâne suma de 45.000 de euro pe care a donat-o pentru operația unui tânăr jandarm din Drobeta Turnu Severin, care avea o gravă problemă medicală și avea nevoie de o operație costisitoare.

Dacă Tănase Stîngă va opta pentru Pro România Mehedinți, cu siguranță această achiziție politică va fi una benefică noului partid, iar pentru Tănase Stângă ar putea constitui începutul unei cariere politice, cel puțin în acest moment cu mult mai multe posibilități, întrucât Pro România are o cotă de încredere ridicată la nivel național.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *