Răzvan Roşca: „PMP este singurul partid care susţine anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război”

Razvan_E_RoscaRăzvan Emanoil Roşca, preşedintele PMP Mehedinţi, spune că Senatul a aprobat tacit un proiect de lege iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale. Astfel, Reglementările privind pensiile speciale ale deputaţilor şi senatorilor, precum şi cea a Avocatului Poporului, dar şi cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale, precum diplomaţi, funcţionarilor publici parlamentari sau personalului Curţii de Conturi, au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori.

Preşedintele PMP Mehedinţi declară că aceasta este o victorie a PMP, întrucât acest partid a susţinut şi a demarat o campanie pentru anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război.

„Este o victorie uriaşă a PMP şi a normalităţii, pentru că pensiile speciale reprezintă furt din bani publici. Orice pensie care nu se bazează pe contributivitate, ci pe cârdăşii cu politicienii, trebuie să dispară. Este anormal ca, după 45 de ani de muncă, să fie pensionari care primesc 700 – 800 de lei, pe când şmecherii ajung să primească şi 35.000 de lei pe lună (de 50 de ori mai mult). PMP este singurul partid care susţine anularea tuturor pensiilor speciale, cu excepţia celor acordate veteranilor de război. În opinia PMP, pensiile speciale sunt furt din bani publici, pentru că ele nu sunt calculate conform principiului contributivităţii, fiind rezultatul unor înţelegeri nefireşti. Anularea pensiilor speciale ar fi un prim pas absolut crucial în reechilibrarea balanţei Bugetului Asigurărilor Sociale”, a declarat Răzvan Roşca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *