Răzvan Emanoil Roşca (PMP), coiniţiator al regulamentului de funcţionare şi organizare a parcărilor în Severin

Razvan_RoscaConsiliul Local Drobeta Turnu Severin a adoptat în şedinţa din data de 29 martie 2018 un regulament privind închirierea unui loc de parcare în municipiu cu tarifare orară. Astfel, cetăţenii municipiului Drobeta Turnu Severin vor putea închiria un loc de parcare în zonele de reşedinţă cu achitarea sumei de 150 de lei pe an, iar pentru o oră de staţionare se va achita 2 lei.

Unul din coiniţiatorii acestui proiect a fost Răzvan Emanoil Roşca, preşedintele PMP Mehedinţi, care în luna august a anului 2017 a demarat un proiect prin care să se înfiinţeze registrul de evidenţă a locurilor de parcare în care s-a făcut inventarierea acestora, urmat apoi de adoptarea unui regulament, acesta făcându-se cu sprijinul Executivului Primăriei severinene.

La şedinţa de Consiliu Local în care s-a adptat acest regulament proiectul îniţiat de consilierul Răzvan Emanoil Roşca a suscitat interes atât din partea partea cetăţenilor municipiului Drobeta Turnu Severin, cât şi a consilierilor locali, care au venit cu câteva amendamente.

Consilierul local PMP Mehedinţi Răzvan Emanoil Roşca spune că a decis să demareze acest proiect după modelul din marile oraşe ale ţării, unde există această tarifare orară.

Acest proiect era necesar, deoarece, pe de o parte, permite severinenilor să închirieze un loc de parcare în zonele în care locuiesc, iar, pe de altă parte, ajută la degajarea traficului în centrul oraşului. Nu în ultimul rând, adoptarea proiectului crează oportunitatea Executivului Primăriei Drobeta Turnu Severin să acceseze fonduri europene prin Proiectul SmartCity.

Proiectul intră în vigoare în cel mult o lună de zile de la adoptare.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *