Raportul de activitate al deputatului și ministrului Virgil Popescu

Virgil_Popescu_PNL_Mh1RAPORT DE ACTIVITATE VIRGIL POPESCU • Deputat circumscripția electorală nr. 27, MEHEDINȚI • Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Sesiunea parlamentară septembrie – decembrie 2019 Cabinete parlamentare 1. Drobeta Turnu Severin, Societatea pentru exploatare portuală, B-dul Carol I nr. 19, jud. Mehedinţi 2. Strehaia, Str. Republicii nr. 187, jud. Mehedinţi RAPORT DE ACTIVITATE VIRGIL POPESCU CUPRINS Cuvânt înainte Activitate parlamentară Activitate în cadrul Comisiei pentru Industrii și Servicii Activitate la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri Activitatea politică în cadrul Partidului Național Liberal Activitate în teritoriu Apariții în presă

1. RAPORT DE ACTIVITATE VIRGIL POPESCU 2. INDICATORI DE EVALUARE 4 Luări de cuvânt 3 Întrebări și interpelări 1 Moțiune de cenzură 9 Propuneri legislative 100 Evenimente PRIORITĂȚI Dezvoltarea și implementarea proiectelor asumate în programul de guvernare al PNL, din poziția de parlamentar liberal și de ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Susținerea și adoptarea amendamentelor și proiectelor legislative care să definească cadrul de dezvoltare al României, mediului de afaceri și să crească nivelul de trai al românilor. Susținerea măsurilor necesare pentru dezvoltarea județului Mehedinți.

RAPORT DE ACTIVITATE VIRGIL POPESCU

Activitatea politică și parlamentară din cadrul sesiuni parlamentare septembrie – decembrie 2019 a fost una intensă. Și această perioadă a venit cu noutăți în ceea ce mă privește. Am avut onoarea să primesc propunerea să fac parte din Guvernul Partidului Național Liberal pentru a ocupa funcția de ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Am acceptat această provocare care m-a onorat și responsabilizat. Însă activitatea de la minister se completează și cu activitatea de deputat liberal de Mehedinți, pentru că acum am înțeles pe deplin cât de mult contează o bună colaborare între Guvern și Parlament, pentru a putea adopta acele proiecte de lege care să ducă la dezvoltarea României. De asemenea, în această perioadă activitatea politică a fost una intensă având în vedere că am avut campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, iar candidatul PNL Klaus Iohannis, unul dintre cei mai buni președinți pe care îi are România, a obținut victoria. Ar mai fi multe de spus, dar vreau să vă dau asigurări că și anul 2020 va fi un an al faptelor, pentru că încrederea voastră mă motivează.

3. RAPORT DE ACTIVITATE VIRGIL POPESCU ACTIVITATE PARLAMENTARĂ

Activitatea mea în plan legislativ s-a concretizat în depunerea, împreună cu alți colegi, a 9 inițiative legislative, precum și în participarea la dezbaterea și votul a 181 legi 1 . Alături de colegii din PNL am fost printre semnatarii moțiunii de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență!” Întrebările și interpelările adresate: • Angajat cu diplomă falsă la Transelectrica • Clarificări cu privire la centrală încălzire Dobreta Turnu Severin • Clarificări cu privire la bazinul de la Dobreta Turnu Severin 28 august – Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în calitate de for decizional, proiectul legislativ privind AMNISTIA şi GRAȚIEREA. Sesiunea extraordinară pentru respingerea proiectului privind AMNISTIA și GRAȚIEREA a fost convocată la solicitarea grupului parlamentar al #PNL. Proiectul prevedea că se GRAȚIAZĂ ÎN ÎNTREGIME pedepsele cu închisoare de până la 5 ani. Proiectul a fost iniţiat de Guvernul PSD în 2017 şi adoptat în acelaşi an de către Senat. 2 septembrie – A început noua sesiune parlamentară.

În primul rând vreau să le mulțumesc colegilor liberali că mi-au acordat încrederea să fiu în continuare vicelider al grupului deputaților PNL. În ceea ce privește prioritățile aș vrea să menționez câteva: modificarea OUG 114 (unde deja am reușit o mică victorie – de etapă la ședința Comisiei de Industrii și Servicii). Cu privire la domeniul Energiei sper că vom reuși, după ce vom modifica OUG 114, să definim consumatorul vulnerabil, pentru 1 http://www.cdep.ro/pls/steno/evot2015.mp?idm=235&leg=2016&pag=2

4. A-i ajuta pe românii care au cu adevărat nevoie, nu pe unii ”profitori”. De asemenea, în domeniul economic și fiscal ne dorim anularea supraaccizei la combustibil, de asemenea, ne dorim anularea supra-impozitării contractelor part-time și anularea supra-impozitării companiilor, privitor la angajarea persoanelor cu dizabilități. Cu siguranță voi continua să reprezint interesele mehedințenilor! 4 septembrie – Am votat pentru modificarea Programului Național de Dezvoltare Locală care permite UAT-urilor să propună și proiecte de extindere a rețelei de gaz! Este interesant însă că ministrul Dezvoltării Daniel Suciu a dat AVIZ NEGATIV! I-am atras atenția asupra acestui aspect de la tribuna Camerei Deputaților! Mi-a spus că îmi dă replică, dar nu a făcut-o! Știți de ce? Pentru că nu are argumente! Revenind – așa cum am promis mă zbat ca românii să aibă gaze în case, să extindem rețeaua de gaz! 1 octombrie – Moțiunea de cenzură ”Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență” a fost depusă! Am adunat 237 de semnături! Viorica Dăncilă și camarila de miniștri incompetenți vor deveni în câteva zile istorie! Pentru că și-au bătut joc de români, de România! 10 octombrie – Moțiunea a trecut! Guvernul PSD este istorie! Am învins, pentru români, pentru România! În echipă! Vă așteptăm alături de noi. De mâine începe reconstrucția! Alături de români, alături de PNL, alături de președintele Klaus Iohannis!

5. 16 decembrie – Am participat la ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989. O ocazie pentru fiecare dintre noi să ne prețuim libertatea care a fost câștigată cu sacrificiu, dar, totodată, să ne gândim la datoria pe care o avem față de România, de români, să acționăm și să acordăm, zilnic, importanța cuvenită libertății pe care o avem. 21 decembrie – Ședința solemnă comună a Camerei Deputaților şi Senatului consacrată ceremonialului de depunere a jurământului de învestire în funcția de Președinte al României!

6. ACTIVITATE ÎN CADRUL COMISIEI PENTRU INDUSTRII ȘI SERVICII

Până la preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri am fost vicepreședintele Comisiei pentru Industrii și Servicii unde m-am concentrat pe promovarea și adoptarea unor amendamente și proiecte de lege pentru dezvoltarea unor sectoare esențiale pentru țara noastră. De aceea când am trecut prin testul de foc, audierile din cadrul Comisiilor reunite, cred că am avut răspunsuri și soluții bine pregătite pentru că am primit aviz favorabil din partea colegilor mei parlamentari. Parteneriatul rămâne, pentru că am nevoie de susținerea colegilor din Comisia pentru Industrii și Servicii pentru a putea pune în aplicare o serie de legi. 27 august – În cadrul ședinței Comisiei pentru industrii și Servicii din calitatea de vicepreședinte am susținut abrogarea mai multor articole ale OUG 114, care au fost inițiate de mine și de colegii din PNL. Abrogarea era necesară pentru că a produs efecte negative în piață, în mod special în sectorul energiei. Am reușit să abrogăm toate articolele care se refereau la sectorul ENERGIE ELECTRICĂ ȘI GAZE NATURALE lăsând o perioadă de tranziție de 90 de zile pentru armonizarea legislației, însă unele articole nu au putut fi abrogate pentru că cei de la PSD s-au opus, iar reprezentantul ALDE a avut o atitudine de ”fundul în două luntrii” abținându-se de la vot. Comisia a dat aviz favorabil, cu modificări. OUG 114 urmează să fie dezbătută și în comisiile de fond pentru a primi raport. 3 septembrie – În luna octombrie 2018 Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență prin care Unitățile administrativ – teritoriale pot solicita, în cursul anului 2018, contractarea de împrumuturi pentru finanțarea unor cheltuieli curente pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece! În urma acestei OUG Consiliul Local al primăriei Drobeta Turnu Severin a adoptat luni, 22 octombrie 2018, proiectul de hotărâre prin care se vor împrumuta cu suma de 35.000.000 lei pentru asigurarea furnizării energiei termice în sezonul rece 2018 – 2019, pe o perioadă de 20 de ani cu dobândă ROBOR plus 3 puncte procentuale pentru scadențe peste 20 de ani! În Comisia de Industrii și Servicii, pe ordinea de zi a fost PLx 300/2019 – Proiect de Lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență cu pricina. Am depus un amendament prin care am cerut ca rata dobânzii să fie mai mică cu 1 PUNCT PROCENTUAL pentru fiecare tranșă de timp, astfel încât primăria Drobeta Turnu Severin să plătească ROBOR plus 2%, în loc de ROBOR plus 3%, ceea ce ar fi însemnat o economie de aproximativ 7 milioane de lei, pe întreaga perioadă a creditului!

12 septembrie – Am fost invitat la conferința “Energia în Priză”, organizată anual de cei de la Bursa. Ca speaker am subliniat din nou importanța urgentării modificării OUG 114 pentru a crea un mediu predictibil, ca sa nu mai sufere producătorii locali și, evident, consumatorii!

7. 18 septembrie – Am luat cuvântul în sesiunea de dezbateri din cadrul celei de-a 53-a reuniune a Comisiei economice, comerciale, tehnologice și de mediu a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre care are loc la Giresun, Turcia. Comisia a dezbătut pe marginea raportului și recomandării pe tema “Încheierea acordurilor comerciale preferențiale în vederea eliminării dublei impozitări între statele membre ale Organizației Cooperării Economice a Mării Negre”. Am vorbit, în principal, din perspectiva Președinției române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al acestui an și am subliniat importanța strategică a regiunii Mării Negre atât pentru România, cât și pentru UE, NATO și celelelate părți implicate. Președinția română a urmărit obiectivul de a avansa cooperarea regională la Marea Neagră, cu sprijinul UE, și de a plasa pe termen lung tematica Mării Negre pe agenda UE. 27 septembrie – Mă preocup în continuare de proiectul de extindere al rețelei de gaz în Severin! Săptămâna asta am avut discuții, la sediul comisiei de industrii și servicii din Parlament, cu cei de la Mehedinți Gaz. Am avut o discuție fermă și i-am întrebat ce au de gând să facă cu gazul! Voi monitoriza atent pentru că mă interesează ca severinenii să aibă gaz! 15 octombrie – Am obținut 25.000 de tone păcură pentru încălzirea Severinului! Am reușit, cu ajutorul votului colegilor parlamentari, să obțin păcură pentru încălzirea municipiului Drobeta Turnu Severin. În cadrul comisiei parlamentare pentru Servicii și Industrii, unde sunt vicepreședinte, am trecut amendamentul care prevede următoarele: ”Se aprobă scoaterea din stocurile disponibile în rezervele de stat, cu titlu de împrumut, până la data de 31 octombrie 2019, a cantității de 9941 tone păcură, iar până la data de 31 octombrie 2020, a cantității de 25.000 tone de păcură, pe perioada de iarnă, necesară asigurării, pe perioada de iarnă, a agentului termic pentru încălzirea populației din municipiul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți. Împrumutul se acordă Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică, entitate juridică, din subordinea Consiliului Local al Muncipiului Drobeta Turnu Severin fără constituirea de garanții aferente contravalorii produsului. Cantitatea de 25.000 tone de păcură se pune la dispoziția Serviciului Public de Alimentare cu Energie Termică numai după restituirea sau achitarea cantității de 9941 tone păcură”. Severinenii nu mai trebuie să suporte frigul, așa cum li s-a întâmplat în alte ierni. Pentru asta m-am luptat și, pe viitor, mă voi asigura că vom găsi cele mai bune soluții pentru a implementa în cel mai scurt timp un sistem fiabil pentru încălzirea Severinului! 22 octombrie – Severinenii nu vor mai avea probleme cu încălzirea în această iarnă. Astăzi, prin vot unanim – 270 de voturi, a fost aprobată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 5/2019 privind aprobarea scoaterii din rezerva de stat, sub formă de împrumut, a unei cantități de păcură necesară asigurării, pe perioada de iarnă a agentului termic pentru încălzirea populației

După ce la Comisia de Industrii și Servicii am reușit să obțin votul pentru o serie de modificări importante, am făcut o solicitare de includere a acestui proiect pe ordinea de zi, din perioada 21 – 22 octombrie, ca să nu riscăm să rămânem fără păcură, acum în prag de iarnă. 30 octombrie – Le mulțumesc colegilor parlamentari și vouă, tuturor, pentru susținere. După 2 ore de audieri am primit aviz favorabil din partea comisiilor reunite de industrii și servicii. Votul a fost: 31 pentru, 9 abțineri si 7 împotrivă. Am fost onorat că am primit propunerea să fac parte din guvernul PNL într-un moment de cumpănă pentru țara noastră. Când am acceptat să fiu ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri am știut că va fi o adevărată provocare, pentru că așteptările erau și sunt foarte mari. Dar nu am putut să refuz. Marile reforme nu se fac stând pe margine. Când am acceptat propunerea starea de fapt a lucrurilor din țara noastră nu era una bună. Programul de Guvernare cu care Partidul Social Democrat a câștigat alegerile generale a reprezentat cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a României. Riscul stagnării, cel investițional, al instituțiilor slabe și capactității administrative reduse, al competitivității industriale limitate au fost provocări imediate în contextul guvernării care s-a încheiat. Am primit aviz favorabil la audierea din cadrul Comisiilor reunite de specialitate din Parlament, Guvernul a primit votul de învestitură și chiar din acea zi a început munca asiduă. Nu este ușor, dar cred că merită.

15 octombrie – Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze viitorul Guvern! Felicitări domnule președinte al Partidului Național Liberal. Responsabilitate va fi cuvântul cheie după care ne-am ghidat și ne vom ghida și în continuare, ca Partid Național Liberal.

9. ați transmis temerile și speranțele pe care le aveți vis a vis de Partidul Național Liberal. Și de asta repet și vă transmit: vom fi responsabili! România nu își permite altceva, iar românii merită asta! Vom face tot ce este posibil să nu vă dezamăgim! Cu toții ne dorim o Românie Normală, condusă de oameni adevărați de stat, responsabili și bine pregătiți! 21 octombrie – Dialogul este cheia unei bune guvernări. Alături de premierul desemnat Ludovic Orban am participat la o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Național al întreprinderilor private mici și mijlocii din România! Am discutat pe marginea programului de guvernare, iar propunerile Consiliului au fost mai mult decât binevenite. Împreună vom reconstrui România Normală, o Românie în care Guvernul sprijină antreprenoriatul!

10. 24 octombrie – Am acceptat provocarea de a face parte din viitorul Guvern PNL. Mă voi strădui să mă ridic la nivelul așteptărilor, să fiu în slujba cetățenilor. Este o onoare și o mare responsabilitate. Împreună vom reuși. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a prezentat lista Guvernului, în ședința Biroului Politic Național al PNL. Pe lângă premierul Ludovic Orban, Guvernul are un vicepremier – Raluca Turcan și 16 ministere. 31 octombrie – Am participat la cea de-a doua ediție a evenimentului Energy Summit 2019, organizat de Newsweek România. În cadrul panelului s-a discutat despre consolidarea securității energetice printr-o legislație coerentă. De aceea, am explicat din nou că OUG 114 a creat mari dezechilibre în piață. De asemenea, plafonarea prețurilor la gaze n-a dus la o ieftinire pentru populație, ci din contră au crescut.

11. 31 octombrie – Am participat alături de președintele României Klaus Iohannis și de premierul desemnat Ludovic Orban la inaugurarea Stației de Comprimare gaze naturale Podișor, o investiție de peste 22 milioane de euro. Stația face parte din proiectul BRUA – Transgaz – de dezvoltare a infrastructurii de transport gaze naturale, creșterea nivelului de interconectivitate, diversificarea surselor de gaze naturale în scopul creșterii securității și solidarității energetice la nivel național, regional și european. 4 noiembrie – Vă mulțumesc tuturor pentru susținere. Este o mare onoare să fac parte din Guvernul PNL condus de premierul Ludovic Orban. Dar mă așteaptă și o mare responsabilitate. România este la o răscruce, iar Guvernul PNL va fi unul responsabil, care va face totul pentru români #ÎmpreunăPentruORomânieNormală 4 noiembrie – Jur să îmi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român. Jur să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României! Așa să îmi ajute Dumnezeu!

13. 6 noiembrie – Alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă am participat la inaugurarea capacității de producție și mentenanță pentru transportorul de trupe 8×8 Piranha 5. În prima ședință de Guvern așa cum am promis, am discutat, în primă lectură, proiectul DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024. Ne-am apucat de treabă, să reparăm dezastrul lăsat în urmă de PSD. La preluarea mandatului de ministru al Economiei, Energiei și mediului de Afaceri, alături de premierul Ludovic Orban, am anunțat o serie de acțiuni pe care le voi lua ca ministru. Pe termen scurt și mediu: • Abrogarea OUG 114 – cu perioada de tranziție necesară (Așteptăm răspunsul Comisiei Europene) • Definirea consumatorului vulnerabil până la sfârșitul acestui an. În acest sens se va face un grup de lucru interministerial, cu ministerul Muncii și ministerul Administrației și Lucrărilor Publice, pentru a vedea cine sunt cetățenii care au cu adevărat nevoie de subvenție. Nu cred că se vor majora prețurile după ce vom defini consumatorul vulnerabil. • Restructurarea ROMARM • Deblocarea investițiilor și începerea extracției gazelor din Marea Neagră • Evaluarea programului Start Up Nation, respectiv mutarea din zona socială în zona de inovare • Pe zona de turism vom rediscuta legea OMD-urilor și vom pune în dezbatere publică legea turismului, pentru a prezenta viziunea PNL.

14. 13 noiembrie – Așa cum am promis am rezolvat o problemă, care din prima mea zi de mandat era una urgentă, iar zeci de mineri își riscau sănătatea stând în subteran din cauza disperării, din cauza faptului că Guvernul PSD nu a rezolvat problema, deși a avut la dispoziție un an de zile. La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență prin care se asigură veniturile lunare în completare pentru minerii care urmează să fie disponibilizați din cadrul companiilor: Complexul Energetic Hunedoara și Societății Naționale de Închideri Mine. Astfel, guvernul actual a alocat suma de 91,497 milioane de lei pentru acoperirea veniturilor lunare în completare și va fi asigurată pentru perioada 2019-2024 din bugetul asigurărilor pentru șomaj. Noutăți despre programul Start – up Nation! Fiind vorba de un program de mare interes, având în vedere că inclusiv pe pagina de Facebook am primit numeroase întrebări cu privire la programul Start Up Nation vreau să fac următoarele precizări: La următoarea rectificare bugetară vor fi alocate toate creditele bugetare necesare efectuării plăților până la sfârșitul anului. Îi asigur pe beneficiarii, care au semnalat că au probleme, că vor avea fondurile necesare pentru continuarea activității. Apoi, prin Legea bugetului de stat pe anul 2020, vor fi acordate restul de credite bugetare necesare tuturor plăților, până la finalul anului 2020!

15. 14 noiembrie – Am participat la deschiderea Târgului de Turism al României,care se află la cea de-a 42 a ediție, la care participă 237 de expozanți, din țară și din străinătate. Am participat la o întâlnire de lucru cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă. În urma discuțiilor am stabilit cu ministrul Apărării Naționale să elaborăm un plan multianual de colaborare cu Armata Română, una dintre cele mai respectate instituții din România, în așa fel încât să avem o planificare strategică a comenzilor care se vor face companiilor din industria de Apărare. Este important să respectăm angajamentul luat de alocare a 2% din PIB pentru domeniul Apărării. Este important că Armata Română să fie dotată la standarde moderne, pentru a fi un suport suficient care să completeze profesionalismul militarilor noștri. 5 noiembrie – Am participat la panelul de deschidere al conferinței Focus Energetic, unde s-a discutat pe tema programului de iarnă. Așa cum am mai spus în România, la ora actuală, nu trebuie să ne facem griji cu stocurile de iarnă, cu energia electrică și cu gazele naturale. Însă, am subliniat faptul că sunt necesare niște modificări, să se dezvolte programe clare de investiții, astfel încât să se mărească capacitatea de extracție. Pentru că este mai eficient să avem depozitele retehnologizate, să avem mai puțină cantitate de gaze înmagazinate și să putem scoate mai mult. Trebuie toți să înțeleagă toată lumea că este necesar să tragă la aceeași căruță. Evident că dacă am avea mai multe gaze pe piață, ar circula și în România gaze mai multe și prețul ar fi mai mic. Totodată, am anunțat că mi-aș dori ca săptămâna viitoare să am o discuție cu cei de la Romgaz să fie mult mai activ pe piață și, inclusiv, să ia în considerare posibilitatea de a exploata gazele din Marea Neagră, în contextul în care tot există discuția că cei de la EXXON Mobil vor să se retragă.

16. 15 noiembrie – Am avut o întâlnire cu o delegație a reprezentanților Statelor Unite ale Americii din care au făcut parte domnul Christopher Ford Assistant Secretary for International Security and Nonproliferation și Excelența Sa domnul Hans Klemm – Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București. Am discutat despre parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, despre cooperarea în domeniul securității și în domeniul economic. 19 noiembrie – Așa cum am promis am găsit o soluție reală la una dintre cele mai spinoase probleme pe care le are municipiul Drobeta Turnu Severin: asigurarea agentului termic la costuri rezonabile. Vin să vă prezint o nouă soluție, care ar putea rezolva problema agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin. În urma discuțiilor lungi pe care le-am purtat, în ultimele 2 – 3 luni, cu cei de la Mehedinți Gaz, aceștia au pregătit un proiect pilot, care atunci când va fi pus în aplicare și își va dovedi utilitatea, problemele vechi vor fi rezolvate. În ce constă acest proiect pilot? Cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Costurile pentru întreaga aparatură au fost suportate de cei de la Mehedinți Gaz, iar prin aplicarea acestui proiect pilot costul maxim al unei gigacalorii, pe timp de iarnă, va fi de 250 de lei. 22 noiembrie – Primul pas pentru rezolvarea problemei încălzirii în municipiul Drobeta Turnu Severin a fost făcut astăzi. Am fost invitat la ședința extraordinară a Consiliului Local unde s-a votat, în unanimitate, hotărârea prin care s-a aprobat asocierea între SPAET și Mehedinți Gaz în vederea implementării proiectului pilot prin care cei de la Mehedinți Gaz vor asigura căldura și apa caldă pentru 480 de apartamente din municipiul Drobeta Turnu Severin. Asta se va face prin intermediul a două cazane care pot dezvolta, fiecare, o energie termică de 1 Gigacalorie, montate într-un punct termic, care se alimentează cu gaz. Cred că la începutul lunii ianuarie în cele 480 de apartamente va fi livrată căldură și apă caldă. Dacă acest proiect se va dovedi un succes, eu personal consider că așa va fi, până la sfârșitul anului 2020 ar putea fi implementată această soluție la nivelul întregului municipiu. De asemenea, am discutat cu cei de la Mehedinți Gaz, ca în planul de investiții pe 2020, să includă și extinderea rețelei în zona de locuințe racordate la rețeaua primară.

17. 1 decembrie – #LaMulțiAniRomânia Astăzi, aici – la Alba Iulia, unde acum 101 ani se consfințea România Mare. 1 decembrie – La mulți ani, dragi români! 11 decembrie – Am avut o întâlnire cu reprezentanții unui grup de 20 de companii de producție din industria filmului și a televiziunii, care activează în 15 țări, printre care Marea Britanie, Franța, Cehia, Austria, Ungaria, Polonia sau Croația. Am discutat despre industriile creative și despre impactul pozitiv pe care acestea îl pot aduce asupra economiei românești, dacă vor beneficia de programe corecte și eficiente din partea statului român. Producătorii de film mi-au prezentat o serie de investiții de amploare, de ordinul zecilor de milioane de euro, ce pot fi efectuate în România pentru a dezvolta infrastructura industriei cinematografice.

18. 11 decembrie – Am participat la conferința Energy Security in the Black Sea Region, eveniment cu tradiție deja, organizat de New Strategy Center unde am vorbit cu specialiștii din domeniu despre securitatea Energetică a României. În mandatul de ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri voi lua și promova acele măsuri prin care țara noastră să își mărească independența energetică, să modernizăm structura deja existentă pentru a exploata cât mai bine ce avem deja. Totodată, pentru a putea vorbi cu adevărat de securitate energetică trebuie să vorbim și de stabilitate și predictibilitate a mediului legislativ, pentru că în mod contrar, nu vom face decât să ne vulnerabilizăm singuri. 20 decembrie – A fost adoptată Ordonanța de Urgență care va duce la creșterea competitivității industriei românești. Este vorba de Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului numărul 115/ 2011 privind stabilirea cadrului instituțional și autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de a scoate la licitație certificatele de emisii de gaze cu efect de seră, atribuite României la nivelul Uniunii Europene, aprobată prin Legea numărul 163/ 2012, cu modificările și completările ulterioare și pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor din sectoarele și subsectoarele expuse unui risc important de relocare ca urmare a transferului costurile emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice. Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai corpului diplomatic în România.

20. 30 decembrie – #PNL #GuvernPNL #MEEMA Fapte, nu doar vorbe – asta știu că vă doriți de la mine, de la Guvernul și partidul din care fac parte. Și pe acest deziderat îmi organizez agenda și activitatea zilnică. Ce pot spune, pe scurt, despre realizările din 2019? * Am corectat OUG 114, ordonanța care a produs distorsiuni majore pe piața energiei, afectând aproape toți actorii, dar în mod special consumatorii. * Am asigurat plata facturilor restante pentru Start Up Nation – pe 23 decembrie erau depuse 1652 dosare de decont, din care 1179 au fost deja aprobate, restul fiind în clarificări privind cheltuielile solicitate la plată; pentru 983 beneficiari s-au efectuat vizite de certificare de către băncile partenere, restul fiind programate în perioada următoare; pentru 928 beneficiari au fost emise Acordurile de utilizare către banci, acestea urmând a procesa plățile prin agențiile unde au conturi deschise beneficiarii; 800 beneficiari au incasat deja Ajutorul Financiar Nerambursabil. * La propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Guvernul României a aprobat recent Hotărârea prin care se asigură veniturile lunare în completare pentru minerii disponibilizați din cadrul Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului S.A. Prin proiectul de act normativ, se propune aprobarea sumei de 34 milioane lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2019 pentru plata venitului lunar în completare persoanelor disponibilizate de Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. * Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă, nu vor fi probleme. * Pentru că tot vorbim de iarnă, la Severin am propus o soluție pentru rezolvarea problemei încălzirii care în prezent este în curs de implementare. Sunt optimist și sper că iarna viitoare această problemă va fi rezolvată. Ar mai fi multe de spus, dar vreau să vă dau asigurări că și anul 2020 va fi un an al faptelor, pentru că încrederea voastră mă motivează.

21. ACTIVITATEA POLITICĂ ÎN CADRUL PARTIDULUI NAȚIONAL LIBERAL

Activitatea politică în cadrul Partidului Național Liberal s-a concentrat pe două direcții: cea de președinte a organizației PNL Mehedinți și pe cea de membru al BEX. Totodată, o parte din timp mi l-am dedicat întâlnirilor cu cetățenii și a organizării campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, unde victorios a fost candidatul PNL președintele Klaus Iohanis. 8 august – Eu și echipa PNL Mehedinti am fost alături de președintele Klaus Iohannis, care a fost prezent la Consiliul National al PNL. L-am susținut și îl voi susține pe Klaus Iohannis, care este unul dintre cei mai buni președinți pe care îi are România! Alături de Klaus Iohannis pentru o Românie normală, puternică! Împreuna pentru români, pentru România! 21 septembrie – Alături de Președinte…

22. 9 octombrie – #AlaturiDeKlausIohannis #KlausIohannisPresedinte #PNL – Strângem “rândurile” înainte de moțiune! Vom învinge! 26 octombrie – La Liga Aleșilor Locali

23 27 octombrie – #KlausIohannisPresedinte Împreună pentru România Normală! Împreună este cuvântul cheie! Împreună cu președintele Klaus Iohannis, alături de PNL, alături de români, pentru o Românie Normală! Împreuna vom învinge! ACTIVITATE ÎN TERITORIU Ca președinte al PNL Mehedinți și parlamentar mi-am ghidat activitatea pentru a veni în ajutorul mehedințenilor, dar, totodată, mi-am ghidat deciziile ca fiecare membru și simpatizant PNL să aibă șanse egale să demonstreze că prin activitatea lor politică fac ce trebuie pentru comunitate, pentru mehedințeni. Totodată, prin acțiunile mele am reușit să obțin ajutor și soluții concrete pentru rezolvarea problemei încălzirii și am sancționat, de fiecare dată, orice acțiune care ar aduce deservicii mehedințenilor. 5 august – Am solicit în continuare ca șeful Poliției Locale din Drobeta Turnu Severin să fie demis cât mai repede! Dacă ar avea o fărâmă de onoare până acum își prezenta demisia, dar din comportamentul său de bătăuș ne este clar că nu are onoare. Nu are nici responsabilitatea și nici respectul cuvenit față de funcția pe care o ocupă, asupra căreia, prin comportamentul său, a adus grave prejudicii de imagine și încredere. Pe parcursul acestor zile am purtat multe conversații online cu cetățeni, fiecare cu părerea lui. Însă vreau să repet: indiferent de context șeful POLIȚIEI LOCALE nu avea căderea să se comporte ca un bătăuș notoriu! De asta trebuie să plece! Din cauza unor exemple de comportament similar cu acesta nu mai avem încredere în instituțiile fundamentale ale statului! De asta avem impresia că suntem fiecare pe cont propriu! 10 august – #PNLMehedinti #KlausIohannisPresedinte Am semnat pentru Klaus Iohannis! Da, susțin candidatura domniei sale pentru a fi președintele României! Totodată, alături de colegii liberali din Mehedinți am lansat campania de strângere de semnături!

24. 29 august – #KlausIohannisPresedinte #PentruORomanieNormala Cu mic, cu mare facem eforturi să păstram normalitatea în România, care este garantată de Klaus Iohannis! 7 septembrie – Alături de locuitorii comunei Isverna. 9 septembrie – Este deja o ”tradiție” să mă aflu în prima zi de școală la Colegiul Național Traian, alături de elevi și părinți. Cu emoții, atât ca părinte, dar și ca profesor! Îmi doresc ca în noul an școlar fiecare elev să fie pregătit pentru viață, să li se deschidă orizontul, să fie pregătit pentru a contribui la schimbare, la modernizare, la inovație! Le doresc mult succes și profesorilor, care au o mare responsabilitate, să clădească, în primul rând, caractere! Iar nouă, părinților, ne doresc răbdare și decizii inspirate, pentru a le fi un model copiilor noștri!

25. 6 octombrie – La festivalul tocanului in Novaci. 13 octombrie – #PNLMehedinti #KlausIohannisPresedinte Gata! Am dat startul campaniei electorale pentru președintele Klaus Iohannis! Ne-am reunit în ședința Comitetului Coordonator Județean și alături de noi a fost vicepreședintele PNL regiunea Oltenia Gigel Știrbu! 2 noiembrie – În campanie pentru președintele Klaus Iohannis #ImpreunaPentruORomanieNormala

26. 3 noiembrie – Împreună cu primarul comunei Bâcleș Lucian Coandă, cu primarul comunei Cujmir Florin Cerga și cu viceprimarul orașului Vânju Mare Sandu Mijaiche pentru o Românie Normală. 10 noiembrie – Am votat! Am votat pentru o Românie normală, pentru un parteneriat Guvern – Președinte. Am votat pentru copiii mei, pentru români, pentru mehedințeni. Am votat pentru cel mai bun președinte.

27. 7 decembrie – Am fost invitat la evenimentul prin care domnul Cristinel Pavel a fost numit prefect al județului Mehedinți, de ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela. Îi doresc mult succes noului prefect în munca ce o are de făcut pentru Mehedinti. Sunt sigur că va face o treabă excelentă. 22 decembrie – Acum 30 de ani, când eram student, mă aflam printre cei care luptau pentru libertate. Și acum avem libertate. Uneori, mai ”lupt” și astăzi pentru a aplica corect principiile democratice, pentru a ne respecta unii altora libertatea. După 30 de ani am depus, la Severin, o coroană în memoria celor care și-au sacrificat propria viață pentru ca noi să ne bucurăm de libertate și democrație! Să nu uităm asta! Să fim zilnic de partea adevărului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *