Provocările preşedintelui Aladin Georgescu pentru anul 2019

Aladin_Georgescu_CJMHAladin Georgescu este un politician local care s-a maturizat mult în ultimii ani, acest fiind, în clipa de faţă, cel mai important politician al judeţului datorită funcţiilor pe care le deţine.

Anul 2019 va fi unul intens pentru Aladin Georgescu în dubla sa calitate aceea de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi şi preşedinte al PSD Mehedinţi. Ambele poziţii publice sunt extrem de importante în acest an pentru preşedintele Aladin Georgescu.

Consiliul Judeţean Mehedinţi este cea mai importantă instituţie a administraţiei publice locale, deoarece derulează proiecte care privesc tot judeţul, dar are în subordinea sa şi instituţii extrem de importante pentru cetăţenii judeţului, cum ar fi Spitalul Judeţean sau cele trei instituţii de cultură ale judeţului (Muzeul Regiunii „Porţilor de Fier”, Centrul Cultural „Nichita Stănescu” şi Biblioteca Judeţeană). Tot Consiliul Judeţean Mehedinţi alocă bani primăriilor din judeţ pentru dezvoltarea locală.

Cu siguraţă şi pentru acest an Consiliul Judeţean Mehedinţi şi-a propus să implimenteze mai multe proiect care privesc infrastructura rutieră a judeţului, reabilitări de clădiri, proiecte care privesc dezvoltarea şi promovarea turistică ajudeţului, a infrastructurii în domeniul sănătăţii, sprijinirea culturii etc.

Toate acestea sunt provocări pentru preşedintele Aladin Georgescu, iar în măsura în care proiectele propuse şi asumate devin realitate se pate vorbi despre o administraţie publicăjudeţeană eficientă.

Pe lângă acestea, preşedintele Aladin Georgescu are în anul 2019 şi provocări politice.

Anul 2019 este primul an în care Aladin Georgescu, în calitatea sa de preşedinte al PSD Mehedinţi, se confruntă cu trei tipuri de alegeri.

Două dintre acestea vor fi alegeri la nivel naţional, respectiv alegerile europarlamentare şi cele prezidenţiale. Ca preşedinte de organizaţie politică judeţeană, Aladin Georgescu trebuie să se implice cu toată seriozitatea pentru a scoate un rezultat bun. Evident, această responsabilitate politică este valabilă pentru toţi preşedinţii de organizaţii politice din judeţ.

Mai important decât aceste tipuri de scrutin sunt alegerile interne din PSD Mehedinţi. Probabil în luna august a acestui an va avea loc Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Mehedinţi, eveniment politic extrem de important, pentru că va fi aleasă noua conducere a principalului partid politic al judeţului.

Aceste alegeri mai sunt importante şi prin prisma faptului că noii lideri aleşi ai PSD Mehedinţi vor conduce partidul la alegerile locale de anul viitor, un examen electoral crucial.

Dacă Aladin Gerorgescu reuşeşte, în urma Conferinţei judeţene din acest an, să-şi păstreze funcţia deţinută, aceea de preşedinte al PSD Mehedinţi, se poate vorbi despre un politician de perspectivă al judeţului.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *