Prof. Mihaela Ştefan, directoarea CN “Gh. Ţiţeica”: “Dacă vrei să faci performanţă, trebuie să munceşti suplimentar”

Mihaela_StefanColegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin este cea mai bună unitate de învăţământ din judeţul Mehedinţi. Şi în acest an scolar Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” a obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele naţionale, internaţionale şi la examenul de Bacalaureat, unde s-a clasat pe primul loc în judeţ. Doar în ultimul an şcolar, Iulia Mitrache, elevă la Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” a obţinut Premiul III la olimpiada internaţională OLAV (Olimpiada “Lectura ca Abilitate de Viaţă”), fiind pregătită de prof. Magelona Petrescu, Premiul I la Olimpiada naţională de Filosofie şi Menţiune la faza internaţională, fiind pregătită de prof. Sergiu Anastasescu. De asemenea, elevul David Ilici, pregătit de prof. Corina Gherban, a obţinut în acest an Premiul I la Olimpiada naţională de Engleză. Nu în ultimul rând, Colegiul  Naţional “Gheorghe Ţiţeica” a fost singura şcoală  din judeţ care a obţinut două note de 10 la examenul de bacalaureat din acest an.

cntiteicaProf. Mihaela Ştefan, directoarea Colegiului Naţional “Gheorghe Ţiţeica” spune că rezultatele obţinute se datorează pregătirii suplimentare.

“Performanţele se datorează atât dedicaţiei colegilor mei care, de când începe anul şcolar, îşi fac un program de pregătire suplimentară pentru examenele naţionale (bacalaureat şi evaluare naţională) şi pentru olimpiadele şi concursurile şcolare, cât şi silinţei elevilor. Dacă vrei să faci performanţă, trebuie să munceşti suplimentar. De asemenea, profesorii au spirit competitiv şi le-au insuflat şi elevilor această însuşire. Cred că de aceea obţinem rezultate foarte bune, dar trebuie să remarc şi calitatea elevilor care vin cu un nivel de pregătire mare. Pot să vă spun că în ultimii 5 – 6 ani avem cele mai mari medii de admitere în clasa a IX-a”, a declarat Mihaela Ştefan, directoarea Colegiului Naţional “Gheorghe Ţiţeica”.

La examenul de bacalaureat din acest an Colegiul Naţional “Gheorghe Ţiţeica” s-a clasat pe primul loc în judeţ cu o rată de promovare de 93, 33%. Doi elevi au obţinut media 10 la bacalaureatul din acest an, 80 între 9 şi 9, 99, iar 78 între 8 şi 8, 99. Notele de 10 obţinute de elevii Colegiului Naţional “Gheorghe Ţiţeica” la bacalaureat au fost la următoarele discipline: limba şi literatura română – 13 note de 10; geografie – 13 note de 10; fizică – 12 note de 10; matematică – 7 note de 10; logică şi argumentare – 4 note de 10; informatică – 4 note de 10; biologie – 1 notă de 10; istorie – 1 notă de 10.

Mircea Popescu  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *