Primarul Marius Screciu: „Sunt obligat să asigur confortul termic al severinenilor”

Marius_Screciu_primarDTSProblema agentului termic la nivelul municipiului Drobeta Turnu Severin este în continuare prioritară pentru primăria oraşului. În acest sens, primarul Marius Screciu a participat la mai multe întâlniri la Bucureşti, unde a stat de vorbă atât cu Liviu Dragnea, cât şi cu ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi cu vicepremierul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care l-au asigurat pe edilul Severinului că cetăţenii vor avea căldură în această iarnă şi că se vor găsi soluţii pentru primirea banilor necesari.

Iarna trecută, pentru asigurarea agentului termic, Primăria a cheltuit undeva la 70% din bugetul total al instituţiei. “Sunt obligat să asigur confortul termic al severinenilor. Am primit şi ajutorul Guvernului, însă foarte mulţi bani au fost cheltuiţi din bugetul propriu. De ce vorbim de atât de mulţi bani? Pentru că suntem obligaţi să plătim chirii pentru cazanele de la RAAN şi funcţionăm cu păcură, care este destul de scumpă, avem pierderi moştenite foarte mari şi de aici şi suma mare pe care primăria o suportă. M-am întâlnit cu ministrul Finanţelor Publice, cu domnul Dragnea, cu domnul Paul Stănescu şi am primit asigurări că Severinul va avea sprijinul necesar să nu rămână fără agent termic în această iarnă”.

Pe de altă parte, municipalitatea a făcut în această vară unele modificări tehnice, iar acum se lucrează pe reţea şi în punctele termice unde au existat avarii. Au fost reparate şi acele contoare cu care au fost probleme la asociaţiile de locatari, iar după 1 octombrie ar urma să înceapă probele pentru furnizarea agentului termic. “Soluţii trebuie găsite pentru anii viitori. Prima veste bună am avut-o vara aceasta, căci am câştigat procesul cu firma care trebuia să asigure agentul termic. Mi-am dat seama din primul an de mandat că această firmă nu poate duce la îndeplinire construcţia unei centrale. Am reziliat contractul şi am câştigat în instanţă”, a declarat primarul Marius Screciu.

În prezent, municipalitatea se află în discuţii cu alte două firme care ar fi dispuse să investească în Severin, pentru furnizarea agentului termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *