Primarul Marius Screciu şi sportul severinean

Marius_Screciu_Constantina_DitaMarius Screciu, alături de Constantina Diţă-Tomescu, după ce sportiva a câştigat aurul olimpic la Olimpiada de la Beijing din 2008

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a fost foarte implicat în mişcarea sportivă a Severinului şi a judeţului Mehedinţi. În tinereţe a făcut sport, iar apoi mulţi ani a fost directorul CSM Drobeta Turnu Severin.

Din această funcţie, Marius Screciu s-a implicat cu suficientă responsabilitate, promovând şi ajutând mulţi sportivi pe drumul afirmării. Exemplul cel mai edificator este rezultatul de excepţie obţinut de marea campiană Constantina Diţă-Tomescu.

În anul 2004, într-un moment extrem de dificil pentru marea campiană la maraton, Marius Screciu a legitimat-o pe Constantina Diţă-Tomescu la CSM Drobeta Turnu Severin, oferindu-i posibilităţi să se antreneze.

Totodată, a găsit şi o posibilitate ca soţul şi antrenorul campioanei să fie alături de ea în Severin pentru a se antrena.

În anul 2008 Constantina Diţă-Tomescu, la vârsta de 38 de ani,  câştiga aurul olimpic la Olimpiada de maraton de la Beijing, reprezentând România. De altfel, ea a fost şi singura campioană olimpică la maraton a României. Deşi de un an nu mai era legitimată la CSM Drobeta Turnu Severin, Constantina Diţă-Tomescu a venit la Drobeta Turnu Severin şi, în cadrul unei conferinţe de presă, i-a mulţumit public directorului Marius Screciu pentru performanţa de excepţie obţinută, dar a şi recunoscut că perioada petrecută în oraşul dunărean a fost benefică în relansarea sa spre sportul de performanţă. “În 2004, am adus-o pe Constantina Diţă-Tomescu la CSM Mehedinţi pentru că am crezut în ea. Trecea printr-o perioadă grea, fiind la un pas de-a renunţa la sport. Şi cunoşteam caracterul şi ambiţia ei de învingător, aşa că i-am propus să o transfer la Severin, ea acceptînd pe loc. CSM Mehedinţi şi-a pus toate speranţele în ea”, declara Marius Screciu.

Tot cu acel prilej, deşi era doar consilier local, Marius Screciu îşi exprima dorinţa şi convingerea de a sprijini în continuare sportul şi sportivii severineni. „Sportul severinean va fi o prioritate pentru mine şi, indiferent în ce funcţie publică mă voi afla, îmi voi aduce aportul la afirmarea acestuia, prin crearea de condiţii optime pentru ca viitorii sportivi severineni să obţină rezultate foarte bune în competiţiile naţionale şi internaţionale”, mai sublinia atunci Marius Screciu.

Între timp, la alegerile locale din vara anului 2016, Marius Screciu a fost ales primarul municipiului Drobeta Turnu Severin. Din această funcţie publică, cea mai importantă, are posibilitatea să facă ceva şi în această direcţie. Este sportul severinean o prioritate pentru primarul Marius Screciu, aşa cum declara cu 10 ani în urmă? Are la nivel personal, sau la nivelul Primăriei, o strategie de promovare a sportului severinean? În ce măsură Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin poate contribui la crearea condiţiilor pentru ca sportivii severineni să obţină rezultate la competiţiile naţionale şi internaţionale?

Sunt doar câteva întrebări la care este greu de dat un răspuns. Cred însă că primarul Marius Screciu poate să facă ceva concret în acest sens. Deocamdată se află la puţin mai mult de jumătate de mandat, însă are timp să gândească şi să pună în aplicare o strategie de dezvoltare a sportului severinean, cu atât mai mult cu cât cunoaşte foarte bine acest fenomen.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *