Primarul Marius Screciu: „PNL născocește încă o gogoașă electorală. Apa pluvială costă aproximativ 50 de bani de apartament”

Marius_Screciu7Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, acuză PNL Drobeta Turnu Severin că dorește să câștige capital electoral cu proiectul privind eliminarea costurilor apei pluviale. Mai mult, edilul spune că a convenit anul trecut cu liberalii să amâne luarea unei decizii în acest sens pentru acest an. Marius Screciu mai spune că  suma totală plătită de populație în 2019 pentru apa meteorică a fost de 500.000 lei, din care costurile SECOM-ului pentru prelucrarea apei au fost de 300.000 lei.

„PNL născocește încă o gogoașă electorală: eliminarea costurilor apei pluviale. Mai mult, severinenii se trezesc în această perioadă la ușă cu solicitarea de a-și pune semnătura pe o astfel de inițiativă. Pentru corecta informare a opiniei publice, doresc să fac următoarele precizări:
1. Eliminarea costurilor apei pluviale se putea face din 2019 (Ordonanța nr. 114), dar am stabilit cu aceiași liberali (transformați în apărători ai drepturilor cetățenești înainte de campanie) că nu este oportun și vom lua o decizie în 2020. Viceprimarul liberal, aflat în plină campanie electorală, a uitat însă discuția avută și încearcă cu disperare să blufeze electoral.
2. Suma totală plătită de populație în 2019 pentru apa meteorică a fost de 500.000 lei, din care costurile SECOM-ului pentru prelucrarea apei au fost de 300.000 lei. Trebuie știut că apa meteorică este dusă în stațiile de captare, epurată și apoi deversată în Dunăre, legislația de mediu obligând SECOM să facă acest lucru.
Ca exemplu, în ultimele luni, costurile pentru populație s-au ridicat la aproximativ 50 de bani pentru o locuință.
Soluția oportună și în favoarea cetățenilor ar fi ca în Consiliul Local să aprobăm ca societatea SECOM să își plătească doar cheltuielile cu tratarea apei pluviale. Severinenii trebuie să cunoască adevărul și nu voi ezita să răspund la orice încercare de manipulare a populației.
Exemplu concret – Asociația nr. 90 a plătit în lunile Octombrie – 2,22 lei, Noiembrie – 4,35 lei și Decembrie – 91,3 lei. Costurile au fost împărțite la cele 233 apartamente din cadrul asociației, revenind astfel fiecărui apartament suma de 0,42 bani pe luna”, a scris primarul Marius Screciu pe pagina sa de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *