Președintele PSD Mehedinți, în conducerea centrală a partidului. Ce trebuie să facă Aladin Georgescu în noua calitate politică și în județ

Aladin_Georgescu_PSD_MMHPreședintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, a fost ales în noua conducere interimară a partidului. După ultimele rezultate electorale, incluzând aici alegerile europarlamentare și cele două tururi ale alegerilor prezidențiale, pe care PSD Mehedinți le-a câștigat în județ, se impunea ca liderul social-democrat din județ să își asume o funcție în conducerea centrală a partidului.

Evident, decizia de la ultimul Comitet Executiv a fost una corectă, pe care au mai folosit-o și alte partide, anume aceea că după un eșec electoral, liderii filialelor care au obținut cele mai bune scoruri au fost cooptați în conducerea centrală a partidului.

Aladin Georgescu a făcut parte dintre cei 5 lideri, ale căror organizații au câștigat și turul 2 al alegerilor prezidențiale, organizația Mehedinți clasându-se pe locul 4 la nivel național.

Cu toate acestea, președintele PSD Mehedinți a fost cooptat în conducerea interimară a partidului, conducere care are ca principală sarcină pregătirea Congresului extraordinar care va avea loc în luna februarie a anului viitor.

Cred că Aladin Georgescu trebuie să candideze la viitorul Congres pentru o funcție de conducere în PSD, respectiv cea de vicepreședinte național. Pentru că o astfel de alegere este, pe de-o parte statutară, iar, pe de altă parte, îi conferă și o legitimitate politică, fiind o funcție aleasă de un număr foarte de membri, nu de conducerea restrânsă a partidului, așa cum s-a întâmplat în ultimul CEx.

Din această poziție politică poate deveni un lider mult mai implicat și cu mai multă greutate în conducerea partidului.

Pe plan local, în afara activității organizatorice din PSD Mehedinți, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare de anul viitor, cred că Aladin Georgescu ar trebui să pună mai mult accentul pe comunicarea politică. Această comunicare se poate realiza prin conferințe de presă dese, prin apariții publice, dar și prin contactul nemijlocit cu cetățenii.

Urmează o perioadă extrem de dificilă cu bătălii politice pe măsură, mai ales din postura de opozant, cum este în acest moment PSD Mehedinți, iar din acest punct de vedere comunicarea politică este extrem de importantă.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *