PMP Mehedinti la… tomberonul politicii locale

PMP-MHPMP Mehedinţi continuă să alunece vertiginos pe toboganul politicii locale, după slaba activitate desfăşurată, dar mai ales prin prisma numelui cadidaţilor pentru alegerile parlamentare din acest an. După alegerile locale din acest an, scrutin în urma căruia doamna Gabriela Dobrotă a ratat în mod lamentabil şansa de a deveni viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, PMP Mehedinţi a fost un partid ca şi inexistent în arena politică locală. Nici fuziunea cu UNPR Mehedinţi nu s-a dovedit în cele din urmă o soluţie viabilă de relansare în judeţ, chiar dacă iniţial s-a crezut că prin preluarea funcţiei de preşedinte de către fostul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin PMP Mehedinţi se va lansa în forţă în judeţ. În cele din urmă soluţia Constantin Gherghe pare să fie un eşec previzibil pentru PMP Mehedinţi. Atât Constantin Gherghe, preşedintele partidului, cât şi Gabriela Dobrotă, prim-vicepreşedintele partidului, nu şi-au asumat responsabilitatea politică de a candida la alegerile parlamentare. O astfel de decizie aruncă în aer PMP Mehedinţi, partidul fiind nevoit să vină în faţa alegătorilor la scrutinul parlamentar cu candidaţi de umplutură, fără notorietate şi fără imagine.

Mai mult, PMP Mehedinţi a renunţat şi la sediul organizaţiei judeţene, un spaţiu ultracentral, care a fost sediul UNPR Mehedinţi de dinaintea fuziunii. Decizia de renunţare la acest sediu este una ciudată în contextul în care preşedintele PMP, Traian Băsescu, spunea că fuziunea cu UNPR a fost benefică şi datorită sediilor pe care acest partid le avea în ţară.

Nu se cunosc exact motivele pentru care Constantin Gherghe, în dubla sa calitate de fost preşedinte al UNPR Mehedinţi şi actual preşedinte al PMP Mehedinţi, a luat această hotărâre, însă decizia de a arunca la tomberon panoul cu sigla şi denumirea PMP arată cel puţin dezinteres la adresa partidului, a membrilor şi simpatizanţilor acestei formaţiuni politice atâţia cât au mai rămas după plecarea fostului preşedinte Eugen Golea, cel care a constituit PMP Mehedinţi în judeţ.

PMP_MH1

 Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *