PMP Mehedinți, în fața unui rezultat mare la parlamentare

PMP_Mh_SeverinPentru PMP Mehedinți alegerile parlamentare din data de 6 decembrie constituie cel de-al doilea său examen electoral pentru acest tip de scrutin. Primul a fost în urmă cu 4 ani, la alegerile din anul 2016, scrutin la care partidul a făcut mai mult figurație.

Atunci PMP Mehedinți a obținut un scor cu puțin peste 3%, într-un an în care partidul s-a confruntat cu puternice frământări interne soldate cu schimbări ale conducerii filialei. Deși în condiții normale, nu ca acum, campania PMP Mehedinți din anul 2016 a fost una extrem de slabă, partidul având chiar și un candidat pe loc eligibil de import, impus de conducerea centrală.
Între timp situația s-a schimbat radical.

Odată cu implicarea deputatului Ion Cupă în organizația județeană, la începutul acestui an, PMP Mehedinți s-a consolidat semnificativ. Evident, totul a fost posibil ca urmare a strategii politice bine gândite, în cadrul căreia experiența politică și electorală a deputatului Ion Cupă și-a pus amprenta, pentru că este cât se poate de limpede că această strategie a fost una eficientă.

Dovada valabilității ei este confirmată de rezultatul obținut la alegerile locale din data de 27 septembrie. La acest scrutin, cu Ion Cupă asumându-și nu doar rolul de candidat, ci și pe acela de lider autentic, PMP Mehedinți a reușit pentru prima în istoria sa să depășească pragul de 5% la nivelul județului, la care s-a mai adăugat, tot pentru prima dată, și obținerea a doi primari comunali. A fost un rezultat care a permis nu doar accederea în forul legislativ județean, dar și înscrierea PMP Mehedinți pe un culoar favorabil de consolidare și afirmare politică.

Pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie, această evoluție încununată de succese, este una în măsură să dea mari speranțe PMP Mehedinți în obținerea atât a unui scor foarte bun, dar și a unei funcții de parlamentar. Perspectivele sunt favorabile, pentru că, pe de-o parte, PMP Mehedinți a desfășurat o campanie foarte bună, eficientă, iar, pe de altă parte, partidul a mai atras în rândurile sale oameni noi, dar și foarte mulți simpatizanți, care văd în aceasta o formațiune politică cu oameni noi,  capabili să aducă schimbarea în bine.

Cu siguranță această percepție și mesajul PMP Mehedinți, atât din campania de la locale, cât din cea de la parlamentare, a prins la un important segment din electoratul mehedințean, din moment ce partidul a reușit, într-un timp foarte scurt, să obțină încrederea acestuia. Din această perspectivă este de așteptat ca PMP Mehedinți să obțină la acest scrutin parlamentar un rezultat mult mai bun decât la alegerile locale, pentru că în mod sigur partidul a crescut la nivelul încrederii, dar și datorită faptul că, între timp, a mai atras în partid mulți membri vor contribui la îmbunătățirea procentului electoral.

Un rezultat bun la alegerile parlamentare, care să aibă drept finalitate obținerea unui parlamentar de către PMP Mehedinți, va propulsa acest partid definitiv pe drumul consolidării și afirmării politice în județ, devenind cea de-a treia formațiune politică a județului și, mai mult, un partid care va conta în toate calculele și jocurile politice din județ.

Evoluția sa de până acum, dar mai ales rezultatul obținut la alegerile locale, arată limpede că PMP Mehedinți s-a înscris pe acest culoar favorabil, iar rezultatul de alegerile parlamentare din data de 6 decembrie nu ar face altceva decât să confirme acest trend și direcția bună în care, încet, dar sigur, se îndreaptă acest partid.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *