Performanţă de excepţie pentru învăţământul mehedinţean: două eleve din Mehedinţi au obţinut Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului

olimp-elenismDouă eleve din judeţul Mehedinţi au obţinut Premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului, care s-a desfăşurat în acest an la Bucureşti sub egida Parlamentului României şi Parlamentului Greciei. Este vorba despre Gâscan Lidia Alexia, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Tehnic „Decebal” din Drobeta Turnu Severin, şi Petolea Andreea Iustina, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica”. Ambele eleve au concurat la neogreacă, iar premierea a avut loc astăzi, 7 septembrie 2018.

De menţionat că eleva Gâscan Lidia Alexia a obţinut o notă cu 10 sutimi mai mică decât Premiul I, obţinut de elevul din Cipru. De altfel ambele Premii I au fost obţinute de elevi din Cipru.

Interesant este faptul că la această Olimpiada Internaţională a Elenismului elevele din judeţul Mehedinţi, care au reprezentat România, au obţinut note mai mari decât elevii din Grecia, această ţară clasându-se pe locul 3.

Prof. Paula Scalcău, cadru didactic la Scola Gimnazială „Petre Sergescu” din Drobeta Turnu Severin, cea care i-a pregătit şi i-a însoţit pe elevi la această olimpiadă, a declarat că subiectele au fost de neogreacă, iar profesorii care au corectat au fost din Grecia.

Ea a mai spus că din cei 11 elevi din judeţul Mehedinţi care au participat anul acesta la olimpiada judeţeană, 10 s-au calificat pentru faza naţională, iar 2 pentru faza internaţională.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *