Paul Tudor doreşte proiectul Monumenta Romaniae Hystorica inclus în Centenarului Marii Uniri

Paul_Tudor_Constantin_BarbuMehedinţeanul Paul Tudor a fost prezent alături de scriitorul Constantin Barbu la Departamentul Centenar din cadrul Guvernul României, unde a prezentat şi susţinut ca proiectul „Monumenta Romaniae Hystorica” să fie inclus în programul naţional pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri din anul 2018.

„Monumenta Romaniae Hystorica”, coordonată de Constantin Barbu, este o lucrare fundamentală despre identitatea poporului român, care cuprinde documente şi manuscrise capitale, adevărate acte de identitate ale poporului nostru, culese din cele mai mari arhive ale lumii.

Paul Tudor este originar din comuna Punghina, judeţul Mehedinţi. Paul Tudor a ajutat financiar, de-a lungul timpului, foarte mulţi scriitori mehedinţeni în tipărirea cărţilor. De asemenea, cu sprijinul Domniei Sale în Drobeta Turnu Severin a fost editată, la începutul anilor 2000, revistă de cultură „Caligraf” şi a fost înfiinţată editura „Decebal”, unde au fost publicate cărţile multor scriitori locali, dar şi nume cunoscute ale literaturii române contemporane.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *