Parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual

Cirjan_parteneriatPrimăria Drobeta Turnu Severin a încheiat un contract de parteneriat pentru formarea profesională a elevilor prin învățământul dual cu Liceul Tehnologic Domnul Tudor și cu Hidroelectrica S.A. în anul școlar 2020-2021.

„Perioada acestui parteneriat cuprinde admiterea elevilor, perioada de formare profesională prin învățământul dual, inclusiv susținerea examenului final de certificare a calificării.
Prin intermediul acestui parteneriat, se vor califica profesional un număr de 30 de elevi în specializările :
–    electrician aparate și echipamente electrice și energetice – 15 elevi
–    electromecanic utilaje și instalații industriale – 15 elevi
Mai mult, SC Hidroelectrica SA va asigura pentru cei 30 de elevi selectați o bursă lunară de 500 de lei pe timp de 10 luni și va asigura și stagiile de practică ale elevilor în cadrul instituției.
Primăria va asigura unității de învățământ cheltuielile materiale necesare pentru punerea în aplicare a acestui parteneriat, și anume cheltuieli de investiții, reparații capitale, cofinanțări pentriu proiecte europene, etc.
Învățământul dual, foarte răspândit în Europa de vest, reprezintă modalitatea cea mai eficientă de a pregăti profesional tinerii și de a-i sprijini în tranziția de la școală la un loc de muncă.
În acest moment este mare nevoie de tineri calificați în meserii tehnice, motiv pentru care acest proiect este unul extrem de important pentru piața muncii din Drobeta Turnu Severin”, a declarat viceprimarul Daniel Cîrjan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *