Palma lui Liviu Mazilu data PNL Mehedinti

Liviu_MaziluSuccesul categoric şi zdrobitor al PSD Mehedinţi în faţa PNL Mehedinţi de la scurinul local care a avut loc duminică reprezintă, fără îndoială, cea mai glorioasă victorie a PSD Mehedinţi în faţa celui mai mare rival politic din ultimii ani. Totodată este şi cea mai ruşionoasă înfrângere a PNL Mehedinţi din toată istoria sa recentă. Surpriza este cu atât mai mare cu cât după scrutinul prezidenţial din anul 2014, PNL Mehedinţi era pe cai mari, cu şanse reale de a deveni principala forţă politică a judeţului. Existau toate premisele ca PNL Mehedinţi să se afirme în forţă pe scena politica locală. A trebuit să vină scrutinul local din data de 5 iunie a.c. pentru a demonstra că PNL Mehedinţi nu este un partid aşa de mare şi de puternic pe cât s-a crezut. PNL Mehedinţi a primit la alegerile de duminică o palmă politică nu doar de la PSD Mehedinţi, ci şi de Liviu Mazilu, fostul lor lider.

În anul 2013, Liviu Mazilu era îndepărtat din fruntea PNL Mehedinţi şi exclus din partid. În locul său a fost numit Virgil Popescu, actualul preşedinte al PNL Mehedinţi. Se părea că PNL Mehedinţi intra într-o nouă etapă de reorganizare şi afirmare politică cu lideri noi. Liviu Mazilu s-a înscris apoi în PSD Mehedinţi, fiind ales ulterior la Canferinţa judeţeană de alegeri în funcţia de secretar general. Toată lumea, cu atât mai mult cei din PNL Mehedinţi, au crezut că Liviu Mazilu este un politician expirat. Numai că Liviu Mazilu a reintrat în arenă politică şi electorală şi la recentul scrutin i-a dat o palmă politică zdravănă PNL Mehedinţi, partidul pe care l-a condus atâţia ani.

Şi mai este ceva: niciodată atât timp cât a fost condus de Liviu Mazilu, PNL Mehedinţi nu a înregistrat un eşec electorale de proporţiile celui consemnat la scrutinul de duminică.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *