O elevă din Mehedinţi va reprezenta România la o competiţie internaţională importantă

Iulia_MitracheIulia Mitrache, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Drobeta Turnu Severin, va participa în perioada 23-27 mai 2018 la Olimpiada Internaţională de Filosofie, care în acest an se desfăşoară la Bar, în Muntenegru.

La Bar, în Muntenegru, eleva Iulia Mitrache va reprezenta România la cea de-a 26-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, alături de încă un elev, cel care a obţinut Premiul II la Olimpiada Naţională de Filosofie.

La astfel de competiţii internaţionale, elevii români participanţi se deplasează împreună cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale.

Iulia Mitrache a obţinut în perioada 2-6 aprilie la Iaşi Premiul I la Olimpiada Naţională de Filosofie, unde a participat alături de cunoscutul şi apreciatul dascăl, Sergiu Anastasescu, profesor la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din municipiul Drobeta Turnu Severin, cel care a pregătit-o pentru acestă competiţie şcolară.

IPO

Olimpiada Internaţională de Filosofie este o competiţie extreme de dificilă, unde participa elevi de pe toate continentele.

Pe site-ul http://www.philosophy-olympiad.org/ sunt publicaţi câştigătorii ediţiilor anterioare şi lucrările premiate.

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în anul 1993, la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria, şi este oficial recunoscută de UNESCO.

România a participat la toate ediţiile organizate până acum şi a găzduit de două ori olimpiada: în 1998, la Braşov, şi în 2008, la Iaşi.

Competiţia este organizată pentru elevii de liceu. Fiecare ţara poate participa cu unul sau doi elevi, cu excepţia statului gazdă, care îşi poate înscrie maximum 10 liceeni. Se califică la Internaţională elevii care au obţinut primele locuri la olimpiadele organizate de fiecare ţară, la nivel naţional. Regulamentul prevede că în cazuri excepţionale se acceptă şi alte moduri de calificare, dar acestea trebuie aprobate de comitetul director al competiţiei internaţionale.

Olimpicii trebuie să scrie un eseu pe tema data, în engleză, germană, franceză sau spaniolă. Regulamentul precizează că lucrarea nu trebuie scrisă în limba oficială a statului din care provine elevul.

Mult SUCCES, Iulia! Să te întorci cu o medalie!

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *