Marius Screciu: „Vom avea căldură până pe data de 16-17 martie. Am discutat despre posibilitatea construirii unei centrale în Severin”

Screciu_Aladin_Alberto Dondi

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, şi cu Alberto Dondi, proprietarul firmei Mehedinţi Gaz, întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre posibilitatea extinderii reţelei de gaz în municipiu şi construirea unei centrale care să furnizeze agent termic în municipiu. „Astăzi am avut o discuţie cu domnul Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, căruia îi mulţumesc pentru sprijin, discuţie în urma căreia am făcut un efort comun de a mai prelungi furnizarea de agent termic în Drobeta Turnu Severin până pe data de 16-17 martie. Tot astăzi am avut o întâlnire cu domnul Alberto Dondi, proprietarul firmei Mehedinţi Gaz. Am discutat despre două lucruri extrem de importante: extinderea reţelei de gaze la nivelul întregului municipiu şi construirea unei centrale care să furnizeze agent termic pentru oraşul Turnu Severin. În maxim 60 de zile vom avea un punct de vedere privind construcţia acestei centrale”, a declarat Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în calitate de avocat, a propus soluţia legală şi care se poate aplica în momentul de faţă pentru ca în timp util, să se poată construi o nouă centrală, având în vedere că procesul municipalităţii cu firma care nu a reuşit să finalizeze investiţia, nu s-a încheiat. ”Consiliul Judeţean s-a implicat în permanenţă în rezolvarea problemelor pe care le are municipiul. Am susţinut întotdeauna demersurile lui Marius Screciu, atât cât a fost legal şi atât cât am putut. Astăzi, am fost invitat de primarul municipiului la această discuţie foarte importantă cu acţionarul majoritar de la Gaz Mehedinţi, ţinând cont că şi Consiliul Judeţean este acţionar minoritar, ca de altfel, şi Primăria, la această societate. Pe noi ne preocupă modul în care se va produce şi se va furniza agentul termic în Drobeta Turnu Severin. Este principala problemă a municipiului în momentul de faţă. Trebuie să gândim puţin în perspectivă. În urmă cu o lună am avut o întâlnire şi le-am sugerat să câştige puţin timp. În paralel cu desfăşurarea procesului cu firma care nu a executat lucrarea contractată, să facă toate demersurile către Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, să vadă dacă se poate să demareze o procedură de achiziţie pentru realizarea unei noi centrale. Contractul să fie încheiat cu firma care va câştiga sub condiţie suspensivă, astfel că, la momentul în care hotărârea va fi definitivă, să aibă şi constructorul contractat şi să se poată începe lucrarea şi cu puţin noroc, în iarna acestui an, să avem şi centrala terminată. Am profitat de vizita acţionarului de la Mehedinţi Gaz aici, pentru a discuta posibilitatea ca inclusiv această firmă să analizeze perspectiva realizării centralei pe acel amplasament stabilit în urmă cu trei ani, să fie pregătiţi să participe la licitaţie sau să analizeze varianta unui parteneriat public privat.”, a arătat preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, în cadrul întâlnirii.

La rândul său primarul Marius Screciu a declarat că agreează propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi. „Domnul preşedinte Aladin Georgescu ne-a dat o sugestie, ca şi avocat, pe care am preluat-o. Am făcut o cerere către Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice, să vedem măsura în care putem demara procedurile pentru o nouă investiţie concomitent cu procesul, pentru ca în momentul în care s-a terminat procesul, noi să fim pregătiţi să facem o altă centrală.”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.
Propunerile pentru încălzirea oraşului Drobeta Turnu Severin, începând cu iarna următoare sunt mai multe. Autorităţile analizează împreună cu acţionarul majoritar al Mehedinţi Gaz, varianta ca societatea, împreună cu alţi investitori să facă o centrală pe gaze, având în vedere că au un preţ mic la gaze pe municipiu, iar Primăria să cumpere toată producţia pentru populaţie. A doua variantă ar fi ca Mehedinţi Gaz să încerce să racordeze la gaze întreg municipiul şi să se renunţe la sistemul centralizat.

Mircea Popescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *