Liviu Mazilu, o piesă importantă în angrenajul electoral al PSD Mehedinți, în fața unui examen extrem de dificil: localele din vara anului 2020

Liviu_Mazilu_senator3Senatorul Liviu Mazilu este, fără îndoială, unul dintre cei mai vechi și experimentați politicieni din politica mehedințeană. În același timp, este și politicianul care are cea mai îndelungată și intensă experiență electorală, fiind încă de la începutul anilor 90 implicat activ în toate campaniile electorale, unele cu real succes, altele cu mai puțin.

Campania electorală pentru alegerile locale din acest an este cea de-a doua competiție electorală la care Liviu Mazilu participă în calitatea politică de secretar general al PSD Mehedinți.

Din această poziție în partid, Liviu Mazilu a avut un rol important în angrenajul electoral al PSD Mehedinți din vara anului 2016, scrutin la care partidul condus de Aladin Georgescu nu doar că a câștigat categoric, dar a obţinut 55 de primari în judeţ din totalul celor 66, dar majoritatea consilierilor judeţeni, respectiv 18 din 31.

Bătălia electorală pentru alegerile locale din anul 2020 se anunță una mult mai dificilă decât cea din anul 2016, pe de-o parte, datorită contextului politic existent la nivelul județului, iar, pe de altă parte, datorită mizei enorme de la acestei alegeri. Nu în ultimul rând, PNL Mehedinți, principalul adversar politic al PSD Mehedinți, este mult mai puternic decât în urmă cu 4 ani.

Experienţa politică şi electorală a lui Liviu Mazilu acumulată în toţi anii de când activează în politica mehedinţeană a fost, la toate scrutinurile și bătăliile politice, un avantaj. Însă mai importantă este capacitatea sa organizatorică, caracteristică recunoscută şi de dversarii săi politici.

Ceea ce-l definește pe Liviu Mazilu cel mai mult este capacitatea sa de implicare în activitatea politică de partid. Calitatea sa de bun organizator, de politician care se implică cu maximă seriozitate și eficiență în organizarea structurilor teritoriale ale partidului a fost extrem de utilă PSD Mehedinţi. În mod cert Liviu Mazilu se va implica cu aceeaşi determinare și la alegerile locale din vara acestui an.

Rămâne de văzut în ce măsură experiența sa politică și electorală, strategia politică și electorală a organizației județene în conducerea căreia este și modul în care PSD Mehedinți reușește să mobilizeze propriu electorat vor da roade.

Cert este faptul că Liviu Mazilu își va asuma pe deplin rolul de secretar general al PSD Mehedinți în această competiție electorală, pentru că, dincolo de orgoliul său de om politic, în joc este și cariera sa politică.

Mircea Popescu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *