ION CUPĂ, CANDIDAT PMP LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL CJ MEHEDINȚI: “Cine vrea cu Dreapta, votează PMP!”

Ion_Cupa_candidatReporter: Ne aflăm la jumătatea campaniei electorale. Ați bătut deja mai bine de jumătate dintre localitățile județului Mehedinți.Ce spun oamenii?

Ion Cupă: Am fost în multe localități din județ în această perioadă.Peste tot oamenii se plâng de neajunsuri,  că le pleacă tinerii în străinătate, că nu se ajung cu banii de la o lună la alta, că au trecut 30 de ani și nu au acces la apă și canalizare nici acum.Că lucrările din localitățile lor se dau unor firme din afara județului,iar oamenii locului nu au unde munci, că resursele locale nu sunt valorificate, că tradițiile sunt lăsate de izbeliște și talentele autentice se irosesc. Că se fac lucrări de mântuială și banii se risipesc. Că s-au săturat de aceleași minciuni și de bătut pasul pe loc.

E strigător la cer să vezi, la Tîmna de exemplu, că nu există acces la gaze în timp ce conducta de gaze trece pe sub comună.E strigător la cer să vezi în comuna Livezile că pânza freatică  nu e valorificată prin forarea unor puțuri de adâncime care să dea apa necesară pentru irigații iar oamenii își pierd culturile de legume.Și exemplele neputinței unor autorități fără Dumnezeu pot continua.

Reporter: Sloganul dumneavoastră de campanie este #SoluțiaTa. Care sunt soluțiile lui Ion Cupă pentru Renașterea Mehedințiului?

Ion Cupă: Să eliberăm inițiativa privată de sub jugul birocrației și al jocurilor politice. Să folosim inteligent banii și resursele. Să aducem investiții generatoare de locuri de muncă bine plătite, investiții multiplicatoare de activități productive peste tot în județ. Să păstrăm tinerii în județ dându-le oportunități și un sens vieții lor aici.Să valorificăm avantajul uriaș oferit de Dunăre și hărnicia oamenilor din zona de munte prin investiții coerente și sprijin durabil. Să introducem pe scară largă în județ economia circulară care poate genera și un mediu curat,și locuri de muncă,și profituri corecte pentru antreprenori.

Să finalizăm odată racordarea tuturor gospodăriilor la infrastructura de civilizație(apă, canalizare drumuri, gaze, energie). După un mandat ION CUPĂ la conducerea CJ Mehedinți nu veți mai auzi de aceste probleme, ele nu vor mai fi teme de campanie electorală.

Nu vreau să mai stăm cu mâna întinsă la București să ne bage gaze, să ne închidă depozitele de deșeuri, să ne subvenționeze neputința și delăsarea.

Reporter: Ați vorbit încă de la începutul campaniei de Tandemul Schimbării.Ce presupune acest lucru?

Ion Cupă: PMP Mehedinți este o echipă, aș spune chiar o familie, în care fiecare își aduce contribuția la succesul comun, dar forța stă în echipă. Parteneriatul între mine, Ion Cupă ca și candidat la conducerea Consiliului județean și Eduard Koler, candidatul PMP la primăria Severin, un excelent antreprenor, un profesionist al rezultatelor, este platforma de exprimare a echipei PMP.Noi am denumit-o ”Tandemul schimbării” pentru că, împreună, eu și Edi Koler, vom realiza Marea schimbare și la nivelul Severinului și la nivelul județului.Mizând pe investiții inteligente, pe punerea tuturor surselor de finanțare interne și externe să lucreze în favoarea comunităților și a oamenilor.

Reporter: Sondajele de opinie arată o competiție strânsă ”în trei” pentru conducerea CJ Mehedinți, Ion Cupă- candidatul PMP, candidatul PNL și cel al PSD. Care sunt atuurile candidatului Ion Cupă în fața celorlalți?

Ion Cupă: Cel mai bun sondaj e întotdeauna votul din urnă. Mehedințenii trebuie să înțeleagă un lucru important. Că nu e vorba doar de o competiție între Cupă, Pavel și Georgescu. E o bătălie între două viziuni diametral opuse. Pe de o parte, Stânga cu nuanțele ei liberală și socialistă, adică PNL-socialiștii galbeni + PSD-socialiștii roșii și Dreapta- reprezentată de un singur candidat, ION CUPĂ de la PMP.

Am avut, în ultimii 10 ani cel puțin, stânga la putere în Mehedinți, iar județul e în continuare unul asistat care la fiecare leu produs mai are nevoie de 2,14 lei ca să supraviețuiască. Suntem ultimul sau penultimul județ din țară și la Investiții străine directe și în privința contribuției la PIB și, în multe zone, și la nivelul de trai.

Nu poți obține rezultate diferite dacă vei aborda lucrurile la fel. Cârpind lucrurile sau lăsându-le în virtutea inerției. Ăsta e atuul meu-am capacitatea de a face lucrurile altfel, știu să gestionez echipe mari de oameni, știu să mobilizez și să multiplic resurse în favoarea dezvoltării Mehedințiului.

Reporter: Cum veți aborda partea a doua a campaniei electorale?

Ion Cupă: Mergând în toate localitățile județului și spunând oamenilor adevărul:Dacă mergem pe același drum al jumătăților de măsură, al lipsei măsurilor mai precis, județul va fi condamnat în continuare la subdezvoltare.”Alegeți la fel, veți trăi la fel!”- asta le voi spune.

Avem atâtea daruri lăsate de la Dumnezeu pe aceste meleaguri și noi suntem în continuare un județ asistat în care jumătate din localități nu au acces la apă și canalizare iar oamenii fug în străinătate după o bucată de  pâine.Vreau să le trezesc mândria de oameni demni care vor putea,împreună cu mine, cu PMP să renaștem acest județ și să facem din el  o familie prosperă în care fiecare își găsește rostul și fericirea în viață.

Reporter: Care va fi prima măsură pe care o veți lua după ce veți câștiga alegerile și veți deveni primul președinte de dreapta al Consiliului Județean Mehedinți

Ion Cupă: Voi pune în aplicare planul strategic pe care îl am de a aduce investiții străine majore în județ prin care să valorificăm atuurile mari pe care le avem și să creăm locurile de muncă bine plătite atât de mult așteptate.Complementar cu acest plan voi face la nivelul CJ Mehedinți o Unitate competitivă de absorbție a banilor europeni pe toate liniile de finanțare.Eu nu voi accepta sporul de 30% la salariul meu pentru absorbția de fonduri europene dacă rata absorbției acestor bani în județul Mehedinți nu se apropie de 100%.

Reporter: Aveți un mesaj special pentru mehedințeni la finalul acestui interviu?

Ion Cupă: Să nu uite că își fac cruce cu mâna dreaptă, că la orice drum bun în viață trebuie pornit cu dreptul! PMP este singurul partid asumat de dreapta pentru care proprietatea, munca prețuită corect, inițiativa și apărarea valorilor tradiționale sunt sfinte. Cine vrea cu Dreapta, votează PMP!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *