În curând, testele de coronavirus se vor face și la Drobeta Turnu Severin. CJ Mehedinți finanțează achiziția de aparaturii necesare

Aladin_CJJJ2În curând, testele de coronavirus se vor putea face și la Drobeta Turnu Severin. Consiliul Județean Mehedinți va finanța achiziția de aparaturii necesare, care se va face din banii alocați Spitalului Județean de Urgență pentru acest an. Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR și aparate pentru ventilație mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL

În prezent, testele recoltate de la pacienții din Mehedinți se trimit la Craiova, Spital care nu poate face mai mult de 70 teste într-o zi.

„În conformitate cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății, facem toate demersurile pentru a fi testați de Coronavirus cât mai mulți mehedințeni și pentru a face față situației de epidemie!

Ne dorim ca lucrurile să se desfășoare în cel mai scurt timp pentru a evita răspândirea cu rapiditate a virusului astfel că, în această după-amiază am avut o întâlnire cu conducerea unității medicale și am stabilit procedurile care trebuie urmate pentru ca aparatura necesară în această situație să fie achiziționată în cel mai scurt timp.

Inițial, Ministerul Sănătății a transmis că va achiziționa aparate pentru testare a eventualelor cazuri de Coronavirus pentru toate spitalele din țară, dar când s-a dat decretul, aceste achiziții nu au mai fost cuprinse. Cum nu puteam lăsa situația la voia întâmplării, iar de testarea tuturor suspecților depinde în mare măsură gradul de răspândire a virusului, am decis ca banii alocați Spitalului Județean anul acesta din bugetul Consiliului Județean Mehedinți să fie folosiți pentru această situație delicată.
Astfel, în procedură de urgență se vor achiziționa un sistem Real Time PCR și aparate pentru ventilațe mecanică necesare pentru tratarea cazurilor grave care vor fi internate în corpul fostei Secții ORL”, a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *