Gelu Visan (PMP): „Am sprijinit judetul Mehedinti in accesarea proiectelor europene”

Gelu_VisanGelu Vişan, candidatul PMP Mehedinţi pentru funcţia de deputat la alegerile parlamentare din data de 11 decembrie, a precizat de ce a dorit să candideze în judeţul Mehedinţi şi ce vrea să facă pentru judeţul Mehedinţi, în ipoteza în care va fi ales deputat. „Sunt în politică din anul 1990 când m-am înscris în PNL Dolj. În momentul când am Radu Câmpeanu a mers cu Ion Iliescu am decis să nu activez în PNL, iar în anul 1993 m-am înscris în PD. În toată această perioadă am făcut politică cu pasiune şi mi-am dedicat întreaga activitate politicii. Am fost 8 ani consilier judeţean la Dolj şi 4 ani parlamentar în Colegiul Băileşti, judeţul Dolj. În calitatea de parlamentar am sprijinit cele 18 localităţi din Colegiul Băileşti cu proiecte pe fonduri europene materializate în: extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare în municipiul Băileşti în cele 18 localităţi din Colegiul Băileşti, asfaltarea tuturor străzilor din Băileşti şi sfaltarea străzilor importante din localităţile acestui colegiu. La acestea se adaugă sprijinul administraţiei locale pentru: reconstrucţia parcului central din Băileşti, construcţia unei săli de sport moderne, modernizarea tuturor şcolilor şi grădiniţelor din Colegiul Băileşti. De asemenea, am făcut demersurile pentru a nu se defiinţa Spitalul din Băileşti şi Direcţia Finanţelor Publice, în urma acestui demers judeţul Dolj fiind singurul judeţ din ţară care nu a desfiinţat niciun spital local”, a declarat Gelu Vişan.

Ce vrea să facă pentru judeţul Mehedinţi?

Gelu Vişan are un program ambiţios pentru judeţul Mehedinţi pe care vrea să-l pună în aplicare dacă va fi ales parlamentar pe lista PMP Mehedinţi. Sun sloganul „Lupt pentru Mehedinţi”, Gelu Vişan a punctat principalele direcţii de dezvoltare a judeţului Mehedinţi din programul său electoral: „În calitate de parlamentar m-am implicat împreuna cu doamna Elena Udrea,  ministrul Dezvoltării regionale, în sprijinirea administraţiei publice judeţene şi locale din judeţul Mehedinţi şi municipiul Drobeta Turnu Severin pentru accesarea proiectelor cu finanţare europeană. Vreau să vă spun că eu am solicitat atât preşedintelui PMP Mehedinţi, Constantin Gherghe, cât şi conducerii centrale a PMP să candidez la funcţia de deputat în judeţul Mehedinţi pentru că eu sunt oltean şi vreau să mă lupt pentru ca judeţul Mehedinţi să iasă din situaţia de sărăcie în care l-a adus o clasă politică ce-şi urmăreşte mai degrabă propriile interese şi nu interesul general al comunităţii. Pentru acesta eu voi pune în practică următoarele puncte ale programului meu: 1. reindustrializarea judeţului Mehedinţi pe patru paliere: sprijin pentru Portul de mărfuri din Drobeta Turnu Severin, şantierele navale din Mehedinţi prin desfacerea produselor lor pe pieţele internaţionale, aducerea unui investitor strategic pentru construcţia de maşini agricole (proiect integrat la nivelul Olteniei din ianuarie 2017), sprijin pentru construcţia unor întreprinderi de prelucrare a produselor animaliere şi a legumelor-fructelor; 2. Sprijinirea agriculturii din judeţul Mehedinţi prin: înfiinţarea unor depozite de cereale în sudul judeţului Mehedinţi, începerea construcţiei în anul 2017 a unui depozit de achiziţie şi prelucrare a legumelor şi fructelor în parteneriat cu Depozitul de legume-fructe de la Desa, refacerea sistemului de irigaţii; 3. Dezvoltarea turismului din Mehedinţi pe următoarele paliere: punerea în valoare a zonei turistice Clisura Dunării, dezvoltarea unui Port turistic în Drobeta Turnu Severin şi demararea proiectului integrat Drobeta Turnu Severin – Tg. Jiu, punerea în valoare a potenţialului Dunării pentru turismul extern; 4. Demararea până în anul 2020 a studiilor de fezabilitate, proiectului şi construcţiei unei autostrăzi Drobeta Turnu Severin – Craiova şi introducerea acesteia în masterplan-ul pentru infrastructură din România”.

În opinia lui Gelu Vişan, candidatul PMP Mehedinţi pentru funcţia de deputat, toate acestea sunt obiective se pot realiza şi speră că, împreună cu cetăţenii judeţului Mehedinţi care îi vor acorda votul de încredere, va duce la îndeplinire aceste proiecte extrem de importante pentru judeţ şi locuitorii săi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *