Gabriela Dobrota: „Eu nu am harul pe care il au creatorii, eu am darul de a-i ajuta”

Gabriela_Dobrota_PMP_Mh

Gabriela Dobrotă este un om cu un suflet mare, un om generos, care îşi ajută semeneii şi care are o predilecţie pentru frumos şi artă. Deşi este inginer de profesie, Gabriela Dobrotă are o pasiune pentru literatură, fiind prietenă cu foarte mulţi scriitori, pe care i-a sprijinit în editarea creaţiilor sale.

A trăit o perioadă în municipiul Baia Mare, unde a cunoscut şi s-a împrietenit cu mai mulţi scriitori din acestă zonă a Maramureşului. În urmă cu aproape două luni de zile, doamna Gabriela Dobrotă a venit cu ideea demararii unui proiect cultural, denumit „Prietenii literare”, proiect care se doreşte unul extins la nivel naţional.

Acest demers cultural a fost concretizat prin tipărirea unie cărţi, intitulate „Prietenii literare Drobeta Turnu Severin – Baia Mare”, volum care a reuneşte în paginile sale creaţii literare de toate genurile (poezie, proză, eseu, tradiţii, critică literară) ale scriitorilor din Drobeta Turnu Severin şi Baia Mare. „Ideea prieteniilor literare – deşi pare un nonsens, că şi între literaţi sunt orgolii – mi-a plăcut, venind ca o continuare a propriilor viziuni, ca o oportunitate de a înlesni cunoaşterea şi recunoaşterea între scriitorii din două zone pline de istorie, trecut şi cultură ale ţării noastre. Eu sunt un om care crede că în viaţă trebuie să faci ce îţi place, iar creatorii de orice fel tocmai asta fac, deşi întâmpină mari şi grele piedici în punerea în valoare a creaţiilor lor. Eu nu am acest har pe care îl au creatorii, eu am darul de a-i ajuta pe alţii să o facă! Eu iubesc oamenii şi mă bucur când reuşesc cumva să îi fac fericiţi! Aşa am făcut mereu, am fost un om al faptelor, nu un ademenitor şi nu un om care doar promite. Cred că în viaţă trebuie să faci ce vrei, pentru că oricum vei fi criticat. Scriitorii din Drobeta Turnu Severin şi cei din Baia Mare fac acest lucru şi mă bucur să le fiu aproape şi să îi pot sprijini necondiţionat în demersul lor. Eu am încercat continuu să las urme şi în viaţa altora, am reuşit şi pentru asta îi mulţumesc lui Dumnezeu. Dumnezeu lucrează prin oameni, EL este sus şi vede tot şi toate, mă iubeşte, dar şi eu ÎL iubesc şi EL mă iubeşte, altfel nu îmi dădea puterea să fac atâtea”, mărturiseşte Gabriela Dobrotă în cuvântul său care prefaţează acest volum.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *