Gabriela Dobrota – candidatul de forta al Miscarii Populare Mehedinti pentru Primaria Drobeta Turnu Severin

Gabriela_DobrotaGabriela Dobrotă a fost validată, la Colegiul Naţional al Mişcării Populare, drept candidat al Mişcării Populare Mehedinţi pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin.
La sfârşitul anului trecut, Eugen Golea, preşedintele Mişcării Populare Mehedinţi, a anunţat că doamna Gabriela Dobrotă va fi candidatul acestei formaţiuni politice pentru Primăria Drobeta Turnu Severin. Gabriela Dobrotă este, fără îndoială, candidatul de forţă de Miscării Populare Mehedinţi şi unul redutabil pentru a câştiga această funcţie.

În toată activitatea pe care a desfăşurat-o, doamna Gabriela Dobrotă a demonstrat că este un profesionist în adevăratul sens al cuvântului, un om care acolo unde s-a implicat a avut performanţe remarcabile. „Am condus aproape toată industria de neferoase din România şi nu pot spune că profesia mea are o tentă masculină. Am un anume simţ tehnic, iar, pe de altă parte, noi, femeile, suntem mai puţin subiective decât bărbaţii în ceea ce priveşte managementul. Avem mai multă resemnare şi suntem mai disciplinate”, susţine Gabriela Dobrotă.
Ea este de părere că principalele sale calităţi manageriale sunt tenacitatea, dar şi răbdarea de care dă dovadă atunci când trebuie. „Atât eu, cât şi Eugen Golea venim din privat, suntem foarte hotărâţi să manageruim urbea după mintea unor privaţi care au dovedit că au făcut profit şi au plătit taxe şi impozite. Dorinţa noastră este să arătăm că se pot produce bani, nu că trebuie ceruţi bani. Mă gândesc foarte mult la câţi investitori au venit în Drobeta Turnu Severin, numai în perioada cât am fost eu în acest proiect, toţi au plecat aşa cum au venit. Nu am să uit ultimul caz al portughezilor, care au plecat aşa cum au venit. Nimeni nu îţi vine să investească dacă nu-l ajuţi”, declara Gabriela Dobrotă atunci când şi-a motivat intenţia de a devein primarul Severinului.
Gabriela Dobrotă a absolvit Facultatea de Prelucrări Metalurgice din Galaţi la începutul anilor ’80, devenind un specialist în domeniu şi conducând aproape toată industria de produse neferoase din România.
Ea a condus şi coordonat activitatea unor coloşi ai industriei grele din România, printre care amintim: „Laminorul” Focşani, „Sometra” Copşa Mică sau „Cuprom” Bucureşti, dar şi o mare fabrică de lapte din Giurgiu.
Tot Gabriela Dobrotă este managerul care a pus pe picioare fabrica de anvelope gigant „Eurotire” din Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *