Festivalul National de Muzica Usoara „Iulian Andreescu”

festival-andreescuÎn perioada 27-28 octombrie 2016 la Drobeta Turnu Severin are loc cea de-a XII-a ediţie a Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Iulian Andreescu”.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Nichita Stănescu”, instituţie de cultură în subordinea Consiliului Judeţean Mehedinţi. Joi, 27 octombrie 2016, în prima zi a Festivalului, care se desfăşoară la Sala de Spectacole a Palatului Cultural „Theodor Costescu”, are loc preselecţia concurenţilor, urmată de concursul de interpretare, iar seara începând cu orele 21.00 va fi un recital susţinut de îndrăgitul interpret Adrian Daminescu.

Vineri, în cea de-a doua zi, va avea loc Gala laureaţilor, iar seara se va încheia cu un recital susţinut de Zaharia Paula Larisa, câştigătoarea de anul trecut a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Iulian Andreescu”, şi de către formaţia New Quartet. „Acest Festival a fost înfiinţat pentru a cinsti pe marele om de cultură, compozitorul şi profesorul Iulian Andreescu. Aşa cum toate judeţele ţării îşi omagiază oamenii de valoare, tot aşa şi noi de 12 ani marcăm prin acest festival personalitatea muzicianului Iulian Andreescu, cel care a înfiinţat Orchestra de cameră şi de estradă, Orchestra semisimfonică, Corul de cameră al profesorilor de muzică, Orchestra de cameră a profesorilor şi elevilor, iar după anii 1990, când s-a înfiinţat Liceul de Muzică la noi în judeţ, acesta a fost condus de Domnia Sa. Încă de la începutul primei ediţii, Festivalul Naţional de Muzică Uşoară «Iulian Andreescu» a fost organizat de către Centrul Cultural «Nichita Stănescu», implicit prin aportul colectivului Secţiei Arte, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mehedinţi”, a declarat Doina Durdan, profesor Canto şef Secţia Arte şi membru al juriului Festivalul Naţional de Muzică Uşoară „Iulian Andreescu”.

Mircea Popescu  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *