Fenomenul Iulia Mitrache sau copilul teribil al învăţământului mehedinţean

Iulia_MitrachePentru foarte mulţi elevi din zilele noastre şcoala nu înseamnă prea mult, o mare parte din ei considerându-se fericiţi dacă obţin notele necesare pentru a lua bacalaureatul, un examen de maturitate devenit în zilele noastre o mare satisfacţie, deoarece mulţi dintre elevi nu reuşesc să promoveze acest examen.

Exită însă şi excepţii în învăţământul mehedinţean. Un exemplu edificator este Iulia Mitrache, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin.

Perfomanţele şcolare remarcabile obţinute de Iulia Mitrache în toată perioada şcolară demonstrează că ea este un elev cu care şcoala mehedinţeană se mândreşte.

Iulia Mitrache a fost, de departe, liderul generaţiei sale, copilul teribil al învăţământului mehedinţean, un elev deosebit pentru care şcoala, dar şi activitatea extraşcolară au însemnat seriozitate, conştinciozitate, multă muncă şi foarte multă lectură.

Datorită acestor atribute care o caracterizează, Iulia Mitrache a obţinut performanţe şcolare remarcabile. Cea mai mare dintre ele a fost fără îndoială la finele anului 2017, când eleva Iulia Mitrache a obţinut Premiul III la faza internaţională a Olimpiadei OLAV (Olimpiada Lectura ca Abilitate de Viaţă).

Ca urmare a acestei realizări deosebite, ea a fost singurul elev din judeţul Mehedinţi care a fost premiat în anul 2017 de către ministrul Educaţiei Naţionale pentru excelenţă în învăţământ, festivitatea de premiere având loc la Bucureşti, unde Iulia Mitrache a fost însoţită de distinsa profesoară de limba şi literature română, Magelona Petrescu, un cadru didactic foarte competent şi cu multă experienţă, cea care a pregătit-o pentru perfomanţele deosebite obţinute.

Trebuie amintit şi faptul că în anul 2014, la doar 15 ani, Iuliei Mitrache i-a apărut la Editura “Singur” din Târgovişte volumul de versuri “Copilul cu bucle de cerneală”, volumul său de debut, acesta văzând lumina tiparului din iniţiativa şi pe cheltuiala editurii. Copilul_cu_bucle_de_cernealaDincolo însă de această realizare strict personală, pentru Iulia Mitrache rămân performanţele şcolare remarcabile obţinute de-a lungul anilor. Doar în anul 2017 Iulia Mitrache a obţinut următoarele premii şi diplome:

– Menţiune Olimpiada Naţională de Română (OLLR) Alba-Iulia, 2017;

– Premiul III Olimpiada Internaţională de Lectură, Bucureşti, 2017;

– Premiul III Olimpiada Naţională de Lectură, Bistriţa, 2017 (OLAV);

– Diplomă Concursul Internaţional de Creaţie Calistrat Hogaş, Premiul I, Eseu Filosofic, Piatra-Neamţ, 2017;

– Diplomă Concursul Internaţional de Creaţie Calistrat Hogaş, Premiul II, Poezie, Piatra-Neamţ, 2017;

– Diplomă Concursul Naţional de Reviste şi Creaţii Literare Nicolae Labiş, Premiul I, Poezie, Drobeta Turnu Severin, 2017;

– Diplomă Concursul Naţional de Reviste şi Creaţii Literare Nicolae Labiş, Premiul I, Eseu, Drobeta Turnu Severin, 2017;

– Diplomă de Onoare acordată de Guvernul României pentru Olimpiada Internaţională de Lectură, Bucureşti, 2017;

– Diplomă de Onoare acordată de Senatul României, Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport, pentru Olimpiada Internaţională de Lectură, Bucureşti, 2017;

Ca urmare a acestor rezultate şcolare deosebite, Iulia Mitrache poate intra în toamna acestui an, după ce obţine diploma de bacalaureat a Colegiului Naţional „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu Severin, la mai multe facultăţi din ţară fără examen de admitere.

Iulia Mitrache termină în acest an liceul cu satisfacţia unei împliniri, cu bucuria unor performanţe şcolare remarcabile, realizări care sunt, în egală măsură, şi ale învăţământului mehedinţean.

Se cuvine ca acum, cât încă mai este elevă, Iulia Mitrache să primească şi din partea autorităţilor publice din judeţul Mehedinţi binemeritatele aprecieri pentru ce a făcut în toată perioada şcolii, pentru ceea ce a făcut pentru învăţământul mehedinţean.

Felicitări Iulia Mitrache! Ai fost liderul generaţiei tale, copilul teribil al învăţământului mehedinţean!

Mircea Popescu

Diploma - Mentiune Olimpiada Nationala de Romana (OLLR) Alba Iulia 2017
Diploma - Premiul III Olimpiada Internationala de Lectura Bucuresti 2017
Diploma - Premiul III Olimpiada Nationala de Lectura Bistrita 2017 (OLAV)
Diploma Concursul International de Creatie Calistrat Hogas Premiul I Eseu FilosoficDiploma Concursul International de Creatie Calistrat Hogas Premiul II Poezie
Diploma Concursul National de Reviste si Creatii Literare Nicolae Labis Premiul I Poezie
Diploma Guvern Olimpiada Internationala de Lectura
Diploma Premiul I Concursul National de Reviste si Creatii Literare Nicolae Labis Eseu
Diploma Senat Olimpiada Internationala de Lectura   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *