Femeile de forta din politica mehedinteana

La alegerile locale din acest an s-a consemnat o premieră în politica mehedinţeană: au existat cele mai multe femei care au candidat pentru funcţia de primar al celor două municipii din judeţ, Drobeta Turnu Severin şi Orşova. Dintre acestea o prezenţă şi o evoluţie aparte au avut-o Gabriela Dobrotă şi Doiniţa Chircu, care au reuşit să câştige un număr însemnat de voturi.

Gabriela Dobrotă – aproape să devină viceprimar al Severin

GabrielaGabriela Dobrotă a candidat pentru funcţia de primar al municipiului Drobeta Turnu Severin din partea PMP Mehedinţi. A avut o campanie electorală impecabilă, reuşind să convingă o parte importantă din electoratul severinean să-i acorde votul de încredere. Gabriela Dobrotă a obţinut la finele competiţiei electorale un număr de 2609 voturi. Însă ce este mai important este faptul că a intrat în Consiliul, iar acum negociază cu celelalte partied pentru a obţine funcţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, ca urmare a configuraţiei politice existente în legislativul local.  Între timp Gabriela Dobrotă a fost numită şi preşedinte interimar al PMP Mehedinţi, poziţie care constituie evident o mare provocare politică, întrucât conduce un partid care are reprezentare în legislativul local, dar şi perspective de a se afirma cu şi mai multă forţă în perioada următoare. Gabriela Dobrotă ar fi un foarte bun viceprimar în ipoteza în care va fi aleasă în această funcţie, un om care are o cu totul altă viziune în ceea ce priveşte administraţia publică locală, dar şi experienţa necesară astfel încât să pună în aplicare proiectele în care crede. Manager cu experienţă şi de succes, Gabriela Dobrotă pare pentru mulţi locuitori ai Severinului un om potrivit pentru funcţia de viceprimar, mai cu seamă în situaţia economică în care se găseşte oraşul în prezent. Însă, dincolo de acest aspect, este de remarcat forţa şi încredere de care dă dovadă Gabriela Dobrotă în perseverenţa de a demonstra că Severinul poate deveni cu adevărat un oraş prosper şi că are capacitatea şi experienţa de a face ceva pentru acest oraş. Admirabilă este şi determinarea doamnei Gabriela Dobrotă în a crede că destinul municipiului Drobeta Turnu Severin poate fi altul, că există posibilităţi reale de dezvoltare, iar locuitorii săi pot avea un loc de muncă şi siguranţa zilei de mâine. Gabriela Dobrotă poate fi un viceprimar responsabil prin abnegaţia cu care îşi susţine propriile idei şi luptă pentru propriile proiecte. Aşa cum a reuşit în cariera profesională, Gabriela Dobrotă are convingerea că va reuşi să facă ceva pentru Drobeta Turnu Severin. Ea posedă, într-adevăr, o uriaşă forţă interioară, specifică antreprenorului, care, atunci când şi-a propus să facă ceva, îşi duce proiectul până la capăt, indiferent cât de greu va fi sau câte obstacole întâmpină pe parcurs. Gabriela Dobrotă crede în şansa Severinului şi luptă pentru ea în aceeaşi măsură în care a crezut şi a reuşit în toată activitatea profesională. În această determinare constă, cred, marele său merit. Ea poate deveni, mai ales din poziţia de viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, un politician important şi de forţă al judeţului Mehedinţi.

Doiniţa Chircu – rămâne pe barricade să lupte pentru Orşova

Doinita_Chircu_PNL_OrsovaDoiniţa Chircu a pierdut pentru cea de-a doua oară consectiv funcţia de primar al municipiului Orşova, însă nu i se poate reproşa nimic din acest punct de vedere.  De această dată Doiniţa Chircu a pierdut la o diferenţă foarte mică, de doar 67 de voturi în faţa candidatului PSD Orşova, Marius Stoica. A fost fără îndoială o înfrângere frustrantă pentru Doiniţa Chircu, ţinând seama de diferenţa foarte mică de voturi. Cu toate acestea, Doiniţa Chircu a spus că va rămâne să lupte în continuare pentru orşoveni din postura de consilier local al municipiului Orşova. Doiniţa Chircu a făcut tot ce se putea face, a adoptat o strategie electorală corectă, mizând pe realităţile din oraş şi posibilităţile de dezvoltare economică a acestei zone. Cu alte cuvinte a propus orşovenilor o viziune administrativă realistă, corectă şi necesară. Dacă orşovenii au ales însă să acorde încredere altei persoane, nu i se poate reproşa nimic. Din acest punct de vedere, Domnia Sa şi-a făcut datoria atât faţă de propria persoană, ca şi candidat, cât şi faţă de partidul pe care îl reprezintă, ea fiind preşedinte al PNL Orşova. Dincolo însă de aceste aspecte, consider că doamna Doiniţa Chircu rămâne un politician important şi de perspectivă al judeţului Mehedinţi. Cu atât mai mult acum când este nevoie de o voce autentică şi puternică a opoziţiei politice din municipiul Orşova. De aceea consider că Doiniţa Chircu este un politician necesar, de anvergură, de care judeţul Mehedinţi are nevoie. Implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă în ultimii ani sunt suficiente motive pentru a crede că rolul şi locul doamnei Doniţa Chircu pe scena politică mehedinţeană rămâne în continuare unul important. Pentru că, indiferent ce poziţie publică va deţine, ea se va implica cu aceeaşi hotărâre şi fermitate. Chiar şi din postura de simplu consilier local al municipiului Orşova am convingerea că se va bate în continuare pentru acest frumos oraş, implicându-se cu şi mai multă forţă. Domana Doiniţa Chircu este, din acest punct de putere, unul dintre puţinii politicieni serioşi pe care îi are judeţul Mehedinţi, pentru care funcţia de ales nu reprezintă un titlu de mândrie personală, ci o mare responsabilitate publică. Dar, totodată, şi unul dintre acei puţin politicieni care ştiu să-şi asume fie iniţiativa implementării unui proiect benefic pentru comunitate, fie un eşec electoral.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *