Expoziţie de fotografie veche din Valea Timocului

Expozitie_fotografii_vechiMiercuri, 9 mai 2018, foaierul sălii “Virgil Ogăşanu” din cadrul Palatului Culturii „Teodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin a avut loc o expoziţie de fotografie veche din Valea Timocului. Evenimentul cultural a fost organizat de către Asociaţia Forumm pentru Cultură şi Identitate, Asociaţia pentru Tradiţia şi Cultura Românilor „Dunărea” din Kladova, Palatului Culturii „Teodor Costescu” şi portalul www.jurnalromanesc.ro. La eveniment a participat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, viceprimarul Daniel Cârjan, istorici, oameni de cultură şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Serbia. Expoziţia a cuprins fotografii reprezentative, culese din satele româneşti din zona Kladovo şi Negotin, costume populare purtate de românii din Valea Dunării, unele vechi de un secol, precum şi unelte tradiţionale folosite de români, unelte care astăzi nu mai există.

Expozitie_fotografii_vechi1

„Ne aflăm în anul Centenarului şi ne-am gândit să organizăm această expoziţie. Este o colecţie de fotografii vechi ale românilor din Valea Timocului, dar şi două documente foarte vechi, din anul 1840. În Valea Timocului există o comunitate numeroasă de români, ale căror tradiţii şi obiceiuri româneşti s-au păstrat şi transmis”, a declarat jurnalistul Romeo Crîşmaru, directorul portalului www.jurnalromanesc.ro, cel care a fost cu ideea organizării acestei expoziţii.

La rândul său, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a spus că este important că aceşti români din Valea Timocului şi-au păstrat tradiţiile şi obiceiurile şi că se gândeşte chiar la organizarea unui Muzeu al tuturor românilor la Drobeta Turnu Severin.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *