Eugen Golea ramane un lider politic mehedintean

Eugen_GoleaEugen Golea rămâne, în pofida unor acuze nefondate, un mare lider politic mehedinţean. El a fost un lider politic în adevăratul sens al cuvântului în primul rând prin aceea că a construit un partid de la zero, partid care a mai şi avut reuzltate electorale, ceea ce înseamnă mult. Eugen Golea şi-a probat, atâta timp cât a fost preşedintele PMP Mehedinţi, capacităţile politice de lider politic, reuşind să impună, cu posibilităţile minime de care dispunea, formaţiunea politică pe care o conducea.

A constituit PMP Mehedinţi

Eugen Golea, fostul preşedinte al PMP Mehedinţi, a fost, fără îndoială, un politician local valoros şi responsabil tocmai prin aceea că a reuşit într-un timp foarte scurt să creeze o structură judeţeană de partid puternică, cu reale posibilităţi de afirmare. PMP Mehedinţi a reuşit, graţie implicării responsabile a preşedintelui Eugen Golea, să se definească drept un partid de acţiune, unitar şi dinamic. În cadrul acestui demers politic abilităţile organizatorice ale lui Eugen Golea au fost esenţiale pentru ca PMP Mehedinţi să-şi creeze structuri la nivelul judeţului într-un timp foarte scurt. Evident a fost un efort politic deosebit, însă consecinţa acestei implicări ferme a fost rezultatul bun înregistrat la primul test electoral la care a participat PMP Mehedinţi. Cele două componente ale activităţii politice a PMP Mehedinţi, respectiv organizarea şi comunicarea, au fost asumate cu responsabilitate de conducerea acestui partid. Datorită acestei strategii politice corecte a fost posibilă configurarea PMP Mehedinţi ca o formaţiune credibilă, o alternativă politică serioasă. De asemenea, este de notat şi anvergura politică a fostului preşedinte al PMP Mehedinţi. Eugen Golea a fost unul dintre puţinii politicieni locali pentru care responsabilitatea de lider de filială judeţeană a fost sinonimă cu implicare fermă şi permanentă pentru consolidarea organizaţiei pe care o conducea. El a fost un politician diferit prin aceea că a dat dovadă de multă maturitate şi eficienţă politică. Întregul efort politic depus, înţeles fie sub aspect organizatoric, fie privitor la comunicarea politică, a fost asumat cu responsabilitate maximă. Eugen Golea a demonstrat caliăţile de lider politic nu doar prin faptul că a constituit o filială politică bine oraganizată, ci şi prin aceea că a înţeles situaţia politică a judeţului, plasând PMP Mehedinţi pe un culoar favorabil de afirmare. Eugen Golea s-a conturat, în perioada cât a stat în fruntea PMP Mehedinţi, ca un politician raţional, pentru că a gestionat foarte bine activitatea politică în beneficiul propriului partid. În felul cum a reuşit să creeze o organizaţie politică suficient de bine consolidată, Eugen Golea rămâne un lider politic mehedinţean, politician apreciat şi un preşedinte de partid local care a experimentat reale calităţi politice.

O performanţă electorală remarcabilă

PMP Mehedinţi, condus de Eugen Golea, a reuşit, la primul examen electoral, scrutinul europarlamentar din vara anului 2014, nu doar un scor electoral foarte bun, ci şi să se erijeze într-o forţă politică redutabilă. Adevărata performanţă electorală a PMP Mehedinţi a fost în municipiul Drobeta Turnu Severin, unde formaţiunea condusă de Eugen Golea a surclasat PDL Mehedinţi, obţinând locul 3 cu un procent de 8,77%. PMP Mehedinţi a fost atunci revelaţia scrutinului europarlamentar în judeţ. Şi la scrutinul prezidenţial din anul 2014. Alegerile locale din acest an au constituit un moment important pentru PMP Mehedinţi şi Eugen Golea. Partidul a obţinut, cu Eugen Golea în fruntea sa, un scor foarte bun, pentru că inclusiv performanţa obţinută în municipiul Drobeta Turnu Severin i se datorează în mare măsură lui Eugen Golea. PMP Mehedinţi era la acea dată un partid suficient de bine consolidat în numicipiul Drobeta Turnu Severin, astfel încât să obţină procentul necesar accederii în Consiliul Local.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *