Elev de clasa a VII-a de la Colegiul Național „Traian” din Severin, medaliat cu AUR la Salonul Internațional de Invenții și Inovații

Colegiul_Natioanal_TraianUn elev din clasa a VII-a de la Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin a fost medaliat cu AUR la un salon internațional de Invenții.

Este vorba despre Vîrzob Vladimir Ștefan, elev în clasa a VII-a B la Colegiul Național „Traian” din Drobeta Turnu Severin, care a obținut Medalia de Aur la cea de-a VI-a ediție a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „TRAIAN VUIA” Timișoara care s-a desfășurat în perioada 13-15 Octombrie 2020, unde au participat inventatori din 4 țări cu 432 exponate.

Proiectul prezentat de elevul severinean s-a intitulat „MODERATORUL NUCLEAR CHR-X”, o invenție menită să dezactiveze radio nuclizii, să decontamineze spațiile radioactive și să absoarbă radiațiile nucleare, fiind de aproximativ 5 ori mai eficient decât apa grea.

Această invenție este rodul pasiunii pe care elevul de la Colegiul Național Traian o are pentru fizica nucleară și chimie și are la bază un studiu personal de cercetare de aproape un an de zile.
Virzob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *