Eduard Koler intră în lupta pentru Severin din partea PMP Mehedinți

Eduard_Koler_PMPSecretarul general al PMP Drobeta Turnu Severin, Edurad Koler, va candida pentru funcția de primar al municipiului din partea PMP Mehedinți. Decizia luată de partid este una corectă, pentru că Eduard Koler este politicianul din PMP Mehedinți care are capacitatea de a coagula un număr important de voturi, astfel încât formațiunea să-și atingă obiectivul electoral.

Eduard Koler întră în această competiție electorală de pe poziția omului nou intrat în politică, ceea ce poate fi un real avantaj. Toți principalii săi contracandidați în această confruntare au făcut parte, de-a lungul celor anilor din conducerea Primăriei Severinene atât ca primari, cât și ca viceprimari.

Din acest punct de vedere Eduard Koler are avantajul de a nu fi exercitat o funcție nu doar de în conducerea administrației publice locale, dar și ca simplu ales local, respectiv consilier.

Evident, de modul în care reușește să-și facă cunoscută atât viziunea administrativă, dar și ideile pe care dorește să le pună în practică pentru dezvoltarea municipiului Drobeta Turnu Severin depinde în mare măsură numărul de voturi acordat de către severineni. Cred însă că Eduard Koler are capacitatea și anvergura necesare pentru a convinge câți mai muți severineni despre veridicitatea și valabilitatea programului său, a ideilor sale administrative. În această direcție are un avantaj, dar în același timp și un real argument, că vine din zona mediului de afaceri, adică este o persoană care nu a lucrat la și cu statul.

În ceea ce privește șansele sale de impunere, există un evident culoar favorabil în special pe zona de dreapta. Cu alte cuvinte, Eduard Koler poate aduna voturi și dinspre USR-PLUS, care nu au un candidat cunoscut și de forță, și dinspre viceprimarul Daniel Cîrjan, în măsura în care acest electorat vede în el o varianță mult mai viabilă. De asemenea, poate atrage voturi și din zona nemulțumiților sau nehotărâților.

Edurad Koler face parte din categoria oamenilor noi din politica mehedințeană, iar candidatura sa este cu atât mai binevenită cu cât, în general, alegătorii preferă oameni noi.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *