Eduard Koler: Arta de a fi lipitoare

Eduard_KolerLipitoarea este acel vierme parazit de forma unei râme mai groase care trăiește în ape dulci și se hrănește cu sângele animalelor de al căror corp se lipește.

Lipitorile își fac simțită prezența mai ales în preajma alegerilor locale și se lipesc de partidele politice combatante, participante la felierea cașcavalului puterii administrative.

Ajunse în organizațiile de partid, lipitorile se agață de orice pentru a fi în ochii electoratului.

Se asfaltează o alee, apare o lipitoare. Se amenajează un sens giratoriu, apare altă lipitoare. Se face o donație de aparatură medicală pentru spital, mai apar încă trei lipitori. Și exemplele pot continua.

Lipitori politice cu gândiri lente și limitate care parazitează toate instituțiile statului.

Lipitori politice care comunică oligofren sperând să mai câștige niscavai capital electoral și să dea bine în ochii alegătorului. Fără urmă de inspirație și fară pic de viziune.

Lipitori politice care se bucură de autoturismul instituției, pe care îl folosesc în interes personal, sau de o masă gratuită în restaurantele clientelei de partid.

Lipitorile politice merg pe șantierele electorale și pe ogoarele județului doar pentru a face fotografii hilare, care să ne sugereze că viața noastră va fi infinit mai bună dacă ea, lipitoarea, se va lipi la funcția publică administrativă la care aspiră.

Majoritatea lipitorilor politice lucrează la buget. Pentru că lipitorile politice au marele talent de a nu ști să facă nimic. Ele nu au asigurat niciodată salariul unui angajat. Lipitorile politice nu stiu ce înseamnă decont de TVA, bilanț contabil, fond comercial, cambie sau REVISAL. Lipitorile politice știu doar să sugă. Dacă s-au lipit de funcția publică potrivită, sug tot.

De 30 de ani sug întruna la conducta de bani publici a județului, lăsându-ne săraci și triști.

Doar voi puteti să le trimiteți la plimbare pe aceste lipitori politice care își schimbă partidul în funcție de fluxul electoral și care cerșesc acum de la noi ceea ce nu pot avea niciodată pe munca și pe creierul lor.

Eduard Koler,
Secretar general PMP Drobeta Turnu Severin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *