Viorel_Palasca

Viorel Palaşcă a fost liberalul mehedinţean care a obţinut cele mai multe funcţii alese sau numite. S-a înscris la începutul anilor ’90 în PNL Mehedinţi.

La vârsta de 34 de ani a fost numit prefect al judeţului Mehedinţi, în anul 1996, când CDR a câştigat alegerile şi a intrat la guvernare. A stat în funcţie până în anul 2000, când a fost ales vicepreşedinte al CJ Mehedinţi din postura de consilier judeţean ales pe lista PNL Mehedinţi, funcţie pe care a deţinut-o până la alegerile locale din anul 2004. Din anul 2005 a fost numit secretar general al Ministerului Economiei şi Comerţului.

La alegerile parlamentare din anul 2008 a fost ales deputat din partea PNL Mehedinţi pe Colegiul uninominal 3 Camera Deputaţilor. La alegerile din anul 2012 a fost reales deputat pe acelaşi colegiu, de data aceasta candidând din partea USL Mehedinţi.

Din punct de vedere politic, Viorel Palaşcă a fost un politician cam inconsistent. Prima dată a demisionat din PNL Mehedinţi în anul 2001, înscriindu-se în PD Mehedinţi. A stat foarte puţin timp în acest partid, în cele din urmă revenind în PNL Mehedinţi, unde a deţinut de-a lungul anilor funcţii în conducerea sa.

A candidat o singură dată pentru funcţia de preşedinte al PNL Mehedinţi, în anul 2009, fiind învins de preşedintele liberal în funcţie la acea dată, Liviu Mazilu.

În vara anului 2014 a părăsit PNL Mehedinţi, fiind numit coordonatorul nucleului de constituire în judeţ a PLR Mehedinţi. Ulterior a fost numit preşedinte al PLR Mehedinţi. În prezent este preşedinte al ALDE Mehedinţi, alianţă formată din PNL Mehedinţi şi PC Mehedinţi.

Mircea Popescu