Dosar de politician mehedintean: Mihai Ghebaura – ultimul taranist mehedintean

Mihai_Ghebaura

Mihai Ghebaură, fostul preşedinte al PNŢ-CD Mehedinţi, este printre foarte puţinii politicieni locali cu adevărat morali în politică. De-a lungul timpului în PNŢ-CD Mehedinţi s-au perindat mulţi politicieni. Unii au urmărit tot felul interese, mai ales atunci când partidul se afla la putere, alţii au crezut că pot să-şi facă o carieră politică, să obţină nişte funcţii.

Mulţi adverăraţi ţărănişti au părăsit partidul, fie dezgutaţi de evoluţia sa, fie din oportunism, găsindu-şi alte variante politice pe la alte partide. Unii, chiar preşedinţi ai organizaţiei, au fost excluşi din partid. Practic, la ora acesta, mai sunt în partid doar puţini din foştii ţărănişti care la începutul anilor ’90 activau în organizaţie.

Cu toate acestea, mai există un ţărănist veritabil în organizaţia mehedinţeană. Acesta este Mihai Ghebaură. Despre dl. Ghebaură se poate spune că a făcut unele erori politice în lunga sa activitate politică. Pe unele le-a recunoscut direct, asumânduşi-le ferm, (de pildă votul pentru alegerea pedeseristului Constantin Sârbulescu în fruntea CJ Mehedinţi în vara anului 1996, în defavoarea liberalului Ion Sârbulescu), poate, de asemenea, fi acuzat de un anume imobilism politic, o anume pasivitate în acţiunile politice ale partidului. Dar nu poate fi acuzat că nu este ţărănist în adevăratul sens al cuvântului. Dl. Ghebaură crede în valorile creştin-democrate, în morala creştină şi în viitorul acestui partid mai mult decât toţi cei care s-au perindat prin organizaţia judeţeană a PNŢ-CD Mehedinţi.

El este ultimul ţărănist mehedinţean care ţine sus stindardul acestui partid. Pentru consecvenţa politică de care a dat dovadă pe linie doctrinară, Mihai Ghebaură merită toate aprecierile. Sunt foarte puţini politicieni în politica locală care să aibă un crez politic şi pe care să-l respecte cu consecvenţă, aşa cum a făcut şi face Mihai Ghebaură. Să mai adaug că, deşi nu şi-a dorit neapărat funcţia de preşedinte, Mihai Ghebaură a fost şi preşedintele PNŢ-CD Mehedinţi fie interimar, fie plin.

În anul 2014, după ce Liviu Mazilu a renunţat la funcţia de preşedinte al PNŢ-CD Mehedinţi şi la partid, Mihai Ghebaură a preluat funcţia de preşedinte al partidului. A stat până în primăvara acestui an, când l-a propus şi susţinut pe actualul preşedinte al PNŢ-CD Mehedinţi, Victor Gurbina. Din toamna anului trecut, Mihai Ghebaură este şi consilier local al municipiului Orşova.

Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *