Doinita Chircu: „Asociatia «Impreuna pentru Orsova» trebuie sa renasca spiritul civic, sa redea mandria orsovenilor”

Reporter: Doamna Doiniţa Chircu, care este statutul dumneavoastră politic actual?

 
Doiniţa Chircu: Din punct de vedere politic nu sunt membru al niciunei formaţiuni politice şi am raporturi de colaborare în ceea ce priveşte administrarea Muzeului Regiunii Porţilor de Fier cu Consiliul Judeţean Mehedinţi. Am dorit să fiu o persoană liberă de apartenenţe şi sarcini politice pentru a percepe mai bine ceea ce vor oamenii de la persoanele publice. În toată această perioadă am participat la tot felul de acţiuni şi evenimente, colaborând cu ONG-uri sau altfel de organizaţii nonpolitice şi am constatat că nu trebuie să ai în mod special calitatea de om politic sau funcţie politică ca să sprijini oamenii şi să creezi evenimente utile societăţii. Din discuţiile cu orşovenii am înţeles marea lor dezamăgire faţă de oamenii politici care au condus Orşova în ultimii 10 ani fie că vorbim de primari sau consilieri şi împreună cu ei am gândit să realizăm o asociaţie care să creeze un cadru legal de acţiune şi implicare civică, să se constituie într-un forum de dezbatere cu privire la problemele economice, sociale, culturale, sportive turistice etc. Personal am făcut demersurile către Ministerul Justiţiei şi am obţinut rezervarea de nume, iar acum sunt în faza să înaintez către Tribunal documentaţia necesară pentru a crea legal această asociaţie. Asociaţia se va numi „Împreună pentru Orşova”, însemnând că îşi propune să ne adune pe toţi oamenii de bună-credinţă, indiferent de vârstă, profesie, apartenenţă politică.

 
Reporter: Care este scopul Asociaţiei „Împreună pentru Orşova”?
Doiniţa Chircu: Această Asociaţie trebuie să renască spiritul civic şi să redea mândria orşovenilor prin acţiuni concrete, să demonstrăm că şi la Orşova se pot face lucruri bune, că municipiul poate să renască şi să redevină important pe harta economică, culturală, sportivă, turistică a judeţului. Asociaţia „Împreună pentru Orşova” va avea posibilitatea să conceapă proiecte care să primească şi finanţări externe şi în felul acesta să găsească surse alternative de dezvoltare a municipiului. Acesta este cadrul în care eu voi acţiona până când voi face o alegere politică. Va conta în alegerea pe care o voi face atitudinea partidelor politice şi dorinţa lor sinceră de a construi împreună cu mine o echipă corectă şi loială intereselor orşovenilor.

 
Reporter: Aţi primit oferte din partea partidelor politice de a candida pentru funcţia de primar al municipiului Orşova?
Doiniţa Chircu: Da. Am avut discuţii cu aproape toate partidele politice din judeţul Mehedinţi. Le respect şi apreciez interesul lor pentru un candidat bun la Primăria Orşovei, dar înainte de a face o opţiune politică mă interesează să lucrez mai mult cu cetăţenii Orşovei, să colaborez mai mult cu oameni care nu au mai făcut politică, dar care au idei şi sunt dispuşi să se implice pentru identificarea celor mai bune soluţii pentru a salva municipiul Orşova. Mă interesează să intru în comunicare şi cu cetăţeni ai municipiului Orşova plecaţi în străinătate care îşi doresc peste ani, la revenirea acasă, să îşi găsească un municipiu prosper. Am şi discutat cu câteva persoane plecate de mulţi ani la muncă în străinătate care îşi doresc să se implice în acest proiect „Împreună pentru Orşova”. Doresc să comunic mai mult cu tineretul care actualmente este blazat şi dezorientat pentru că Orşova nu le oferă locuri de muncă şi nici speranţe la momentul actual. Consider că tinerii trebuie implicaţi în acest proiect pentru că oportunităţile perioadei 2014-2020 din punctul de vedere al finanţării europene pot fi soluţii pentru problemele lor. Mă interesează colaborarea cu pensionarii pentru că ei au trăit perioada de prosperitate a Orşovei şi sunt oameni cu o bună experienţă de viaţă, dar şi fostă profesională şi pot ajuta sincer o reconstrucţie a municipiului. Mă interesează de asemenea să discut cu toţi adulţii care prestează diverse joburi pentru a le cunoaşte problemele şi a le asculta şi a le lua în considerare propunerile concrete. Doresc o colaborare cu toată lumea şi o implicare a tuturor pentru ca oferta de candidat de primar să nu fie oferta mea, ci oferta lor, să fie produsul a ceea ce gândesc, vor şi doresc să realizeze împreună cu mine. Alegerea politică pe care o voi face va fi şi în funcţie de discuţiile cu cetăţenii şi voinţa formaţiunilor politice de a lua în calcul ce îşi doresc aceştia.

 
Reporter: Ce rol veţi avea în Asociaţia „Împreună pentru Orşova”?
Doiniţa Chircu: În Asociaţia „Împreună pentru Orşova” voi fi un simplu membru şi nu am creat această asociaţie decât cu intenţia de a uni toate gândurile şi deile bune într-un proiect. Atmosfera de lucru va fi aceea de colaborare şi respect, dorind să se îngroape toate conflictele, patimile şi răzbunările care nu au făcut decât să păgubească amar evoluţia municipiului Orşova, cu consecinţe nefaste asupra cetăţenilor.

 
A consemnat Mircea Popescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *