Deputatul Virgil Popescu: „Mi se pare că Mehedinţi Gaz îşi bate joc de populaţia Severinului”

Virgil_Popescu2Rep.: Domnule Virgil Popescu cum apreciaţi desfăşurarea lucrărilor Congresului PNL din data de 17 iunie 2017 şi ce ne puteţi spune despre noua conducere a PNL în frunte cu preşedintele Ludovic Orban? Este aceasta capabilă să afirme PNL cu mai multă forţă în perioada următoare?

Virgil Popescu: A fost un congres organizat în premieră pentru noi cei proveniţi din vechiul PNL, deoarece a fost un Congres cu 5000 de delegaţi, o participare foarte mare care dă o legitimitate liderului ales. Ludovic Orban, noul preşedinte al PNL, a demonstrat în Congres că merita să fie ales preşedintele partidului şi a câştigat detaşat competiţia. A doua zi au avut loc lucrările Consiliului Naţional al PNL cu o participare de 2000 de delegaţi, unde s-au ales membri Biroului Executiv, respectiv 4 prim-vicepreşedinţi, 8 vicepreşedinţi aleşi pe domenii, 8 vicepreşedinţi regionali, 16 vicepreşedinţi politici. Alături de aceştia, din Biroul Executiv mai fac parte preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi secretarul general, Robert Sighiartău. Am candidat pentru o funcţie de vicepreşedinte politic, aceasta fiind singura funcţie din Biroul Executiv compatibilă cu funcţia de preşedinte de filială şi le mulţumesc celor peste 1000 de delegaţi care m-au votat. Consider că noua echipă de conducere a PNL are legitimitatea şi capabilitatea să facă o opoziţie reală la PSD, preşedintele partidului Ludovic Orban fiind, de altfel, un opozant ferm al PSD. Vrem să recuperăm electoratul de dreapta prin mesaje adresate mediului de afaceri şi nu mai vreau să intrăm în competiţie populistă cu pomenile electorale ale PSD.

Rep.: Organizaţia PNL Mehedinţi a decis să voteze cu Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al PNL. Consideraţi că noul preşedinte al PNL era cea mai bună variantă?

Virgil Popescu: PNL Mehedinţi a votat în Consiliul Director judeţean susţinerea moţiunii Ludovic Orban cu 47 din 51 de voturi, mai multe decât voturile adresate moţiunii Cristian Buşoi, care a primit 31 de voturi. Cei 86 de delegaţi ai PNL Mehedinţi prezenţi la Congres l-au votat pe Ludovic Orban preşedinte.

Rep.: Aţi fost ales în funcţia de vicepreşedinte al PNL. Ce înseamnă această poziţie politică pentru dvs şi în ce măsură ea vă responsabilizează?

Virgil Popescu: Este o funcţie foarte importantă atât pentru mine, cât mai ales pentru Organizaţia PNL Mehedinţi, Biroul Executiv al PNL fiind un organism restrâns de conducere format din 38 de membrii care vor lua decizii pentru următorii 4 ani atât pentru PNL, cât şi pentru România. De asemenea mi-am exprimat dorinţa de a conduce Comisia de economie şi energie a partidului tocmai pentru a fi în poziţia de a ajuta judeţul Mehedinţi în domeniul economic.

Rep.: Care mai sunt perspectivele rezolvării problemei agentului termic în municipiul Drobeta Turnu Severin?

Virgil Popescu: Problema agentului termic în Drobeta Turnu Severin este foarte gravă. Din punctul meu de vedere nu există pentru această iarnă decât soluţia repornirii Termocentralei de la Halânga. Este responsabilitatea Guvernului PSD să aloce resursele financiare, aproximativ 20 milioane lei, pentru achiziţionarea combustibilului şi, din păcate, eu ca deputat de opoziţie nu pot să fac prea mare lucru. Desigur că o să uzez de pârghiile parlamentare, interpelare şi întrebări adresate primului-ministru, dar, aşa cum eu anul trecut am reuşit să rezolv problema, liderii PSD Mehedinţi trebuie să facă acelaşi lucru anul acesta. Pentru binele locuitorilor din Drobeta Turnu Severin îmi doresc din tot sufletul să reuşească.

Rep.: Cum vedeţi problema racordării la gazele naturale a municipiului Drobeta Turnu Severin?

Virgil Popescu: Am adresat până acum două întrebări Ministerului Energiei cu privire la acest aspect. La prima am primit deja un răspuns, iar la cea de-a doua încă nu. Mie mi se pare că Mehedinţi Gaz îşi bate joc de populaţia Severinului şi a localităţilor Şimian, Butoieşti, Tâmna, Strehaia, acolo unde are distribuţie exclusivă, pentru că nu face absolut nimic să dezvolte reţeaua de gaz. Eu nu înţeleg de ce nu renunţă de bunăvoie la exclusivitatea pentru celelalte localităţi, acolo unde nu a investit niciun leu, pentru a se concetra exclusiv pe municipiul Drobeta Turnu Severin. Îmi pare rău că trebuie să o spun, dar în acest demers al meu de a impulsiona Mehedinţi Gaz să-şi facă investiţiile asumate din contractul de concesiune parlamentarii de Mehedinţi ai puterii nu fac absolut nimic. Nu ştiu dacă este neputinţă sau neştiinţă, dar ministerul Energiei, care este în curtea ALDE, ar trebui să aplice amenzi uriaşe investitorului pentru nerealizarea investiţiei şi totuşi nu o face. Neimplicarea colegilor mei de la putere în demersul meu mă face să cred că au alt interes.

A consemnat Mircea Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *